2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Nazım Hikmet Malatya'ya mı geliyor?

Ünlü şair Nazım Hikmet Ran'ın Rusya'da bulunan naaşının Malatya'nın Arguvan İlçesi'ne getirilmesi için girişimlerin başlatıldığı bildirildi. 

Konuyla ilgil Malatyalılar Derneği Başkanı Raşit Kısacık, dernek binasında bir basın açıklaması yaptı. Başkan Kısacık, "Ünlü şairimiz Nazım Hikmet Ran'ın bildiğiniz gibi mezarı Rusya'nın başkentindeki Novodeviçe (Bakire kız) Mezarlığı'nda bulunmaktadır. Bu dilekçimiz üzerine Arguvan Belediye Başkanı Mehmet Kızılay, hemen Belediye Meclisi'ni toplamış ve tartışmasız bir şekilde ünlü şairin naaşının Arguvan'a getirilerek, vasiyet gereği bir köy mezarlığına ve bir çınar ağacının dibine defnetmeyi sevinçle ve tartışmasız bir şekilde oy birliğiyle kabul etmiştir" dedi. Kısacak, Arguvan Belediye Meclisi'nin aldığı karar gereğince TBMM Başkanı Bülent Arınç başta olmak üzere, Başbakanlık, Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Rus Büyükelçiliği nezdinde temaslara başlanıldığını belirtti.
iha
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 07:55:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
arguvanlı IP: 88.234.210.xxx Tarih : 21.02.2007 22:50:22
bir arguvanlı olarak büyük gurur duydum.böyle büyük bir şairin en azından naaşının yurduna dönmesi çok iyi olur. "yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardeşçesine".....