3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Nedim Türk'ten büyük başarı

Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'ndan Türkiye 10 madalya ile dönerken, takım antrenörü Nedim Türk, müsabakalarda büyük başarı elde ettiklerini söyledi.


İsveç'in Trelleborg şehrinde 28-31 Mayıs tarihlerinde, 44 ülkenin katılımıyla gerçekleştirilen Avrupa Gençler Tekvando Şampiyonası'nda Türk Milli Takımı büyük başarı elde etti. Türkiye Gençler Tekvando Milli Takım Antrenörü Nedim Türk, şampiyonada büyük bir başarı elde ettiklerini ifade ederek, "Müsabakalarda 7 altın, 2 gümüş, 1 bronz madalya aldık. 44 ülke arasında böyle bir başarı elde etmek bizlere büyük gurur yaşattı. 20 sporcumuz yarışmalarda kıyasıya bir mücadele verdi. Şimdiye kadar böyle bir
başarı elde edilmemişti. Bir Malatyalı olarak takımın antrenörlüğünü yapmaktan ayrıca büyük bir gurur duyuyorum. Bize destek veren herkese teşekkür ediyorum. Takım olarak tarihi bir başarı yakaladık. 2012 Olimpiyatlarında da bu sporcularımızın mücadele etme olasılığı çok yüksek. Bizlerde bu başarılarımızı devam ettirmek için bundan sonrada elimizden gelen her şeyi yapacağız" dedi.
Türk, Tekvando branşında Malatya adına yarışan sporcuların müsabakalarda olmamasının üzüntüsünü yaşadıklarını kaydederek, "Tekvando sporunda Malatya'da büyük bir potansiyel var. Fakat Avrupa Şampiyonası'nda Malatyalı sporcumuz yoktu. Ben de bir antrenör olarak bunun üzüntüsünü yaşadım. Bunun sebebi sporcularımızın birçoğu belediyelerden destek alarak, müsabakalara katılıyor. Malatyalı gençler ise, Malatya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün verdiği çok az destek ile müsabakalara katılabiliyor.

Maalesef gençlerimize kulüp noktasında destek göremiyoruz. Bunun acısını yıllardır çekiyoruz. Benim çalıştırdığım spor kulübünde 13 Milli sporcumuz var ama hiç biri Malatya adına yarışmıyor. Çünkü bu çocukların yarışmalara katılabilmesi için belirli bir maddi destek almaları lazım, bu desteği de Malatya'dan alamıyorlar. Bu nedenle başka iller adına yarışmalara katılıyorlar. Ben bu duruma el atılacağını ve Malatyalı yetenekli Tekvando sporcularına destek verileceğini umuyorum" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 17:01:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?