6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Nemrut kavgası İsrail'e uzandı

Adıyaman ile Malatya arasındaki Nemrut Dağı kavgası AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun açıklamaları ile doruk noktasına ulaştı. Hüsrev Kutlu'nun bir gazeteye yaptığı “Nemrut'a Malatya'dan gitmek, Mescid-i Aksa'ya İsrail kapısından girmek gibidir” sözleri Malatya'lıları isyan ettirdi.

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun “Nemrut Adıyaman'ındır. Malatya'dan gitmeniz Mescidi Aksa'ya İsrail'in açtığı kapıdan girmeniz gibidir” sözleri Adıyaman ile Malatya arasındaki Nemrut Dağı kavgasını kızıştırdı. Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay'ın Nemrut Dağı'na yaptığı geziyle başlayan tartışma devam ediyor.
Ertuğrul Günay, Nemrut Dağı'na Adıyaman yerine Malatya'dan gitmek isteyince Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu, “Nemrut'a Adıyaman'dan gitmeniz gerekir” diyerek Günay'ı ikna etti. Günay, Nemrut Dağı'na Malatya yerine Adıyaman'dan gitti.

İSRAİL BENZETMESİ

AK Parti Adıyaman Milletvekili Hüsrev Kutlu'nun “Nemrut Adıyaman'ındır. Malatya'dan gitmeniz Mescidi Aksa'ya İsrail'in açtığı kapıdan girmeniz gibi” sözlerinin basına yansıması Malatya'lıları çileden çıkarttı. AK Parti Malatya Milletvekilleri Öznur Çalık, Mücahit Fındıklı ve Ömer Faruk Öz soluğu AK Parti'li Hüsrev Kutlu'nun odasında aldı. TBMM İdare Amiri olan Hüsrev Kutlu'dan gazeteye yaptığı açıklamaları düzeltmesini isteyen Malatya milletvekilleri Kutlu'ya tepki gösterdi. Malatya'daki yerel gazete ve televizyonlarda da Hüsrev Kutlu'nun açıklamalarına yönelik olarak sert tepkiler yükseldi.

KUTLU: YANLIŞ ANLAŞILDI

Tepkiler üzerine yazılı açıklama yapan AK Parti Adıyaman Milletvekili Kutlu, “Adıyaman sınırları içerisinde kalan bu tarihe eserlere Adıyaman üzerinden gidilmesi arzusunun bakana iletilmesi sırasında maksadı aşan ve yanlış anlaşılan benzetmenin, bundan sonraki ortak çalışmalarımızı aksatmamasını diliyorum” dedi

Yeni Şafak
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2007 Perşembe 04:56:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
MALATYA44 - ADIYAMAN 02 (TURGUT ÖZAL) IP: 88.228.231.xxx Tarih : 13.12.2007 22:17:37

SELAM SEVGİLİ MALATYALILAR VE ADIYAMANLILAR BURADA TARTIŞLICAK BİR KONU YOK NEMRUT DAĞI NE MALATYANIN NE ADIYAMANIN NEMRUT TÜRKİYENİN DAĞI TÜRKİYE İÇİNDE BİR DAĞ YÜZÜNDEN AYRILMAYALIM.BİZİM OLMAYAN DAĞLARI TEPELERİ SAHİPLENMEYELİM.BİR MALATYALI OLARAK SÖYLÜYORUMKİ ADIYAMAN VE MALATYA YI BİR DAĞ AYIRMASIN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE