3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Nijeryalı işadamları Malatya'da

Türkiye İşadamları ve Sanayicileri Konfederasyonu'nun davetlisi olarak Dünya Dış Ticaret Köprüsü 2009 programına katılmak üzere İstanbul'a gelen Nijerya heyeti, Malatya'yı da ziyaret etti.


Nijeryalı iş adamları, Malatya Aktif İşadamları Derneği (MAKİAD) tarafından Malatya'ya getirildi. Malatya'da üç günlük temaslarda bulunacak olan Nijerya heyetinin ilk durağı Valilik oldu. Vali Halil İbrahim Daşöz'ü makamında ziyaret eden Nijer Bedir Eğitim Kurumları Genel Müdürü Adnan Alkış, Nijer heyetinin Malatya'da sanayi tesislerini gezeceklerini söyleyerek, Organize Sanayi Bölgelerini ziyaret ederek, ihtiyacı olan mamulleri sipariş edeceklerini belirtti.

MAKİAD Başkanı Ömer Fatin Nalçacı da,
yaklaşık 150 ülkeden gelen 2 bin 350 işadamının Türkiye'de 3 bin 500 işadamıyla buluştuğunu söyleyerek, Nijerya heyetinin Malatya'da üç gün kalacaklarını ve bu süre içerisinde Malatya'yı kendilerine tanıtma şanslarının olacağını ifade etti.
Vali Halil İbrahim Daşöz de, Türkiye'nin Nijerya ve diğer Afrika ülkeleri ile ilişkilerinin geliştiğine dikkat çekti. Vali Daşöz, Nijeryalı heyete kayısıyı bilip bilmediklerini sordu. Nijeryalı heyetten aldığı cevabı basın mensuplarıyla paylaşan Vali Daşöz, Nijerya'da kayısı suyunu ve yaş kayısı bilindiğini ancak kuru kayısıyı bilinmediğini söyledi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Haziran 2009 Pazartesi 20:27:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?