4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Nöbetçi doktor krizi

Malatya Devlet Hastanesi'ne yakınlarını tedavi ettirmek için gelen vatandaşlar, hemşirelerin haber vermesine rağmen nöbetçi doktorun gelmediğini öne sürerek duruma tepki gösterdi. 

Malatya Devlet Hastanesi Kadın Doğum ve Çocuk Kliniği önünde toplanan yakınları, hastalarının fenalaşması üzerine hemşirelerin haber vermesine rağmen nöbetçi doktorun gelmediğini ileri sürdü. Hemşirelerden "Doktorumuz gelmeyecek" yanıtını aldıklarını iddia eden hasta yakınları, bunun üzerine Sağlık Bakanlığı yetkililerini arayarak, durumu izah ettiklerini ve bu sürede nöbetçi doktorun hastalarına bakmak için hala gelmediği görüşünü savundu. 

Hasta yakınlarından Coşkun Karaaslan, uzun süre nöbetçi doktorun hastalarına bakması için beklediklerini öne sürerek, "Biz nöbetçi doktorun gelmemesi üzerine hastane önünde epey bağırıp, çağırdık. Hasta yakınlarından biri valiliğe giderken, bizde Sağlık Bakanlığı'nı aradık. Benim çocuğum uzun süre bekledikten sonra muayene edildi. Sabah erken saatlerde buraya getirilip, muayene edilmeyen hastalarda var" iddiasında bulundu. 

Diğer bir hasta yakını Mine Uğur ise, konuyla ilgili dava açacaklarını belirterek, "Benim torunumun yüksek ateşi vardı. Çocuğumuza bir serum bağladılar ve yatırdılar. Torunum 38,5 derece ateş ile sabahtan beri yatıyor. Biz uzun süredir buradayız ve nöbetçi doktor yok. Benim çocuğum fenalaştı, sabah bir doktor gelip baktı. Ondan sonra hiçbir doktor gelip bakmadı. Torunum havale geçirdi. Çocuğumun tedavisi yapılmadı. Hemşirelerde çocuğumuza bir müdahale yapmadı" görüşünü ileri sürdü. 

Nöbetçi doktor ise hastaneye giriş yapan bütün hastalara bakıldığını söylerken, İl Sağlık Müdürü Hacı Bayram Zengin ise iddialarla ilgili olarak, olayın kendisine intikal ettiğini belirterek, orada yaşanan sıkıntının hekim olmamasından kaynaklanmadığını dile getirdi. Zengin, hastanede hekimin olduğunu, ancak çocuk hekiminin olmaması ve hekime ulaşılamadığından sorun çıktığını söyleyerek, konuyla ilgili inceleme başlatıldığını ifade etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Kasım 2008 Salı 19:10:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
canan IP: 85.110.23.xxx Tarih : 5.11.2008 23:32:14

mrb benzer bir olayda bizim başımıza 31 10 2008 saat 6 sıralarında malatya beydağı devlet hastanesinde başımıza geldi fuat kubat eşime apandist teşhisi koydu ve ameliyat dedi biz tereddüt ettik ve eşimle eve geldik eşim tekrar sancılanın ca tekrar hastaneye geldik acildeki nöbetci doktor tekrar f. kubat ı aradı ve doktor gelemiyeceğini söyledi mecburen hastamızı alıp başka bir hastaneye geldik ben bu doktorun peşini bırakmıyacam nerelere gerekiyosa şikayet edecem...