3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Nüfus Müdürlüğü'nde yoğunluk arttı

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) nüfus cüzdanlarında TC kimlik numarası olmayan vatandaşların oy kullanamayacağı şeklindeki kararı, Malatya Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nde de yoğunluğu arttırdı.
 
YSK'nın 29 Mart 2009 günü yapılacak mahalli idareler seçimlerinde seçmenlerin TC kimlik numarası taşıyan nüfus hüviyet cüzdanları ile oy kullanabilecekleri şartı getirmesinin ardından TC kimlik numarasını taşıyan "mühürlü ve imzalı nüfus kayıt örneği" ile de oy kullanabileceği kararı, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlükleri'ndeki yoğunluğu iyice arttırdı. İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürü Remzi Erbil, kurumlarında yoğunluğun yaşandığını, bunun da zaman zaman izdihama neden olduğunu belirterek, "Şu anda büyük bir yoğunluk var. Büyük bir izdiham var. İki vardiya halinde çalışıyoruz. İkinci vardiyamız mesaiden sonra gece vatandaşların yoğunluğuna göre çalışma yapacak. Şu anda bir aksama yoktur, bütün talepleri yerine getiriyoruz. Sistemde herhangi bir sıkıntı yoktur, sistem gayet güzel işliyor" dedi.

Erbil, daha önce günlük 200-250 tane nüfus cüzdanı verirken, seçimdeki uygulama nedeniyle bir günde bin 200-bin 300 tane nüfus cüzdanı vermeye başladıklarını söyledi.

Bu arada, Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü'nün girişine "Dikkat, seçim için kimlikte TC numarası zorunlu değildir. Nüfus kayıt örneği ile birlikte geçerlidir" ile "Seçim için kimlikte TC kimlik numarası zorunlu değildir. TC kimlik numarası olmayan kimlikler nüfus kayıt örneği ile birlikte oy kullanmak için yeterlidir" şeklinde uyarı yazıları asıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 12:51:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?