4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Nurettin Gür'den şiir ziyafeti

Malatya Belediyesi Yerel Gündem 21 Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu tarafından yerel şair ve yazarları ile eserlerini tanımak amacıyla organize edilen Beydağı Sanat Günleri’nin Haziran ayı konuğu Şair ve Yazar Nurettin Gür oldu.

Yerel Gündem 21 Toplantı Salonu’nda düzenlenen programın açılışında konuşan Yerel Gündem 21 Tarih, Kültür ve Sanat Çalışma Grubu Temsilcisi Abdulkadir Artan, Evliya Çelebi'nin Malatya'yı anlatan günlüğünde Beydağı'nın güzelliğinden bahsettiğini söyleyerek, bu sebeple organize ettikleri programa "Beydağı Sanat Günleri" adını verdiklerini ifade etti.

Programın konuğu Şair Yazar Nurettin Gür, şiir yazmanın, duygu ve düşüncelerin doğru ifade edilmesi olduğunu kaydederek, duygu ve düşüncelerin topluma ışık tutmak amacıyla şiir haline getirildiğini belirtti. Gür, şiirlerini de okudu.

Programın sonunda, Şair Yazar Nurettin Gür'ün eserlerinden sazıyla örnekler sunan Yakup Fırat söylediği türkülerle programı renklendirdi.

.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2008 Pazartesi 18:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
HALUK ALGAN IP: 193.255.125.xxx Tarih : 28.06.2009 14:57:33

sevgili hocamızın ayak bastığı heryer bizim için en az kendisi kadar değerlidir .hocama saygılarımı sunuyorum ayrıca malatyalıların böyle bir etkinliğe öncülük yaptıkları için teşekkürlerimi arz ediyorum.