3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Nurettin Soykan'a hüzünlü veda

Malatyaspor'un efsane Başkanı Nurettin Soykan'a, kendi yaptırdığı tesis önünde tören düzenlendi.


Malatyaspor Nurettin Soykan Tesisleri'nde düzenlenen törene AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, CHP Malatya Milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, Malatyaspor Kulübü 2. Başkanı Orhan Kaya, Malatya Eski Milletvekili Miraç Akdoğan, Soykan'ın kızı Nurdane Tekmen, aile dostları, Malatyaspor yöneticileri, Malatyaspor teknik heyet ve futbolcular katıldı.
Törende bir konuşma yapan Malatyaspor Eski Yöneticilerinden Ertaç Önal, "Burada Soykan'ın anılarını yaşatmak için toplandık. Tam 25 yıl önce bu tesislerin temelini attık. Temel atma töreni daha dün gibi aklımdadır. Bu tesislerin tüm maddi imkanını kendisi karşılamıştır. Malatyaspor'u hiçbir Anadolu takımının sahip olmadığı namaglup şampiyon yapmıştır. O günün şartlarında hiçbir şehirde bulunmayan bu tesisler Malatya ve Malatyaspor'a büyük gurur yaşatmıştır. Manevi babamız Soykan ile birlikte uzun süreler
çalıştım. Kendisine en yakın olan isimlerden birisiyim. Kendisi bize, insanlara yardım etmeyi, güvenmeyi ve aldığımız görevi en iyi şekilde yerine getirmeyi öğretti. Vefatından önce tavla oynadık. Hasta olduğunu biliyordum ama kimseyi üzmemek için hastalığından bahsetmiyordu. Onun efsaneliği başkanlığında değil, karakterinde gizlidir. Eminim ki, bir yerlerden bizlere bakıp, 'Üzülmeyin evlatlarım, arkadaşlarım. Takdir-i ilahi, vadem bu kadarmış' diyor. Ancak, bizi böyle zamansız bırakmak var mıydı? Malatya ve Malatyaspor'un başı sağ olsun. Mekanı cennet olsun" dedi.


Malatyaspor Kulüp 2. Başkanı Orhan Kaya ise, Malatya ve Malatyaspor'un büyük bir kayıp yaşadığını ifade ederek, "Malatya ve Malatyaspor hiçbir zaman yaptıklarını unutmayacak. Ruhu şad olsun" diye konuştu.


Malatya Eğitim Vakfı (MEV) Ankara Dernek Başkanı Ekrem Dernek de, "Ben kendimi bildim bileli Nurettin Soykan hep Soykan olarak tanınmıştır. Bizlere rehber oldu ve her zaman ışık tuttu. Soykan ismi 3-5 yıllık değil, uzun süreler var oldu. Biz kendisinden çok şeyler öğrendik. Bizlere Malatya menfaatini çalışmayı öğretti. Kendisi yardıma muhtaç insanların her zaman yanında oldu" şeklinde konuştu.
Soykan'ın yakın arkadaşı Fuat Ercişli, "Nurettin Soykan, unutulup, silinecek bir insan değil. Yaptıkları herkesin malumudur. O'nun yaptıklarına sahip çıkmalıyız" dedi.


Daha sonra Nurettin Soykan'ın isminin yer aldığı 44 numaralı Malatyaspor forması Malatyaspor Kulüp 2. Başkanı Orhan Kaya ve takım kaptanı Mustafa Sert tarafından Soykan'ın tabutunun üzerine bırakıldı.

iha
Yayın Tarihi : 8 Mayıs 2009 Cuma 13:14:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?