3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

'Obama da kayısı yiyor'

Malatya'nın meşhur Şeker İmamı Celal Tilgen, Cuma vaazında ABD Başkanı Barack Hüseyin Obama'yı konu ederek, "Ben televizyondan izledim, Barack Obama'nın yüzü yumuşak yumuşak güzeldi. Obama da kayısı yiyor. Eğer kayısı yemeseydi, seçimleri kazanamazdı" dedi.

Malatya'daki renkli kişiliği ile bilinen ve gündemdeki konuları Cuma namazı vaazlarında işleyen Şeker Hoca lakaplı Şeker Cami İmamı Celal Tilgen, bu hafta ABD Başkanı Barack Obama'nın Türkiye ziyaretinde kayısı ile ilgili ifadeleri üzerine konuştu.
İmam Celal Tilgen, kürsüde laptobunu da önüne alarak verdiği vaaz esnasında, "Bizde günde 3 kayısı yiyen Cumhurbaşkanı oluyor. Malatya'dan başka 2 Cumhurbaşkanı, 2 Başbakan çıkartan başka il yok. Günde 3 kayısı yiyen Cumhurbaşkanı, 2 kayısı yiyen başbakan ve 1 kayısı yiyende bakan oluyor. Kesinlikle Barack Obama'da kayısı yiyerek başkan olmuştur. Yoksa bu kadar ürünün içinde kayısıyı nereden bilsin" dedi.

Cami cemaatine kayısının yararları hakkında bilgiler de veren İmam Celal Tilgen, kayısının beynin güzel çalışmasını sağladığı gibi böbrekleri iyi çalıştırdığını da söyleyerek, zaman zaman espri de yaptı. Kayısının cinsel gücü arttırıcı özelliğini vurgularken "Kayısı güç veriyor. Siz o gücü biliyorsunuz. Güç veriyor" dedi.
Kendisinin de kayısı yiyerek 10 kilo verdiğini belirten İmam Tilgen, "Kayısı bir de güzellik veriyor. Kayısı yiyenin cildi güzel olurmuş. Ben televizyondan izledim, Barack Obama'nın yüzü yumuşak yumuşak güzeldi. Obama'da kayısı yiyor. Eğer kayısı yemeseydi, seçimleri kazanamazdı" diye konuştu.

Cami cemaatinden günlük olarak kayısı tüketmelerini isteyen İmam Celal Tilgen, "Ben kayısı yiyerek 1.5 ayda 10 kilo verdim" dedi.
Cuma namazından sonra camiye gelenlere kayısı ikram edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2009 Cuma 17:15:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?