3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Obama'ya kayısı gönderildi

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Barack Obama'ya Malatya'dan kuru kayısı gönderildi.

Türkiye ziyaretinde yaptığı konuşmada, "Türkiye NATO üyesi olabiliyorsa, askerlerini müttefiklerini korumak için ve desteklemek için gönderebiliyorsa, onların hayatlarını tehlikeye atabiliyorsa o zaman niye Avrupa'ya kayısı satamasın" sözü üzerine heyecanlanan Malatya halkı, Obama'ya, kayısıyı gündeme getirmesi nedeniyle teşekkür üzerine teşekkür iletti. Malatya Ticaret ve Sanayi Odası da Obama'ya tepside kuru kayısı gönderdi.

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, 75 santimetre genişliğindeki tepside kuru kayısıyı ABD Ankara Büyükelçiliği adresine kargo ile gönderdiklerini belirterek, büyükelçilikten ABD'ye Obama'nın adresine kuru kayısının gönderilmesini istediklerini bildirdi.

Obama'nın kayısıyı telaffuz etmesini fırsata dönüştürmek isteyen kayısının başkenti olarak bilinen Malatya'da çalışmalar başlatılıp, Malatya Valiliği 91 Bin Dev Öğrenci Proje Kurulu da, üzerinde kayısı ve Obama'nın fotoğrafı olacak 91 bin adet kartpostal bastırıp posta ile başta Barack Obama olmak üzere birçok yere gönderme kararı almıştı.
 

iha
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2009 Perşembe 15:28:49
Güncelleme :9 Nisan 2009 Perşembe 20:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?