2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Objektif rapor verilecek

Malatyaspor'un maçlarını oynadığı İnönü Stadı'nın kapalı tribünü ile ilgili Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün verdiği "Sağlam değil, yıkılır" raporu üzerine Malatyaspor Kulübü'nün Fırat Üniversitesi'nden davet ettiği heyet, stattaki incelemelerine başladı. 

Malatya Valisi Halil İbrahim Daşöz ve Malatyaspor Kulübü Başkanı Haşim Karadağ, Malatya İnönü Stadı'nın 3 bin kişi kapasiteli kapalı tribününde incelemelerde bulunan Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Mehmet Ülker başkanlığındaki heyetle bir görüşme yaparak, gelişmeler hakkında bilgiler aldı. Vali Hali İbrahim Daşöz, "Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ilimize bir yazı göndererek, İnönü Stadı kapalı tribünü üst bölümünün deprem yönünden güvenli olmadığını, bu nedenle yıkılması gerektiğini, yıkılıncaya kadar da buraya hiçbir şekilde seyirci alınmaması gerektiğini iletti. Bu karar ilgili yöneticilerimiz ve kulüp yönetimine bildirildi, sezon açılışında da buraya seyirci alınmadı. Ardından yoğun bir çalışma içerisine girildi. Şuanda da Malatyaspor'un talebi üzerine Fırat Üniversitesi'nden bir heyet, stada geldi ve incelemelerde bulunuyor. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü ile de bu görüşmeler devam ediyor. Değerlendirmeler sonucunda Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yıkım görüşünü tekrarlıyor. Malatyaspor'da da her seçeneğe göre seçenekler üzerinde çalışmalar yapılıyor. Hedefimiz, Malatya'nın ve Malatyaspor'un en az zararla bu olayı atlatmasıdır" dedi. 

Fırat Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Ülker ise, "Yapacağımız çalışmada yapıda herhangi bir çökme var mı? Zeminle ilgili problemler nelerdir? Bunları inceleyeceğiz. Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'nün hazırlamış olduğu bir rapor var. Rapor henüz elimize geçmedi. O rapor eğer elimize ulaşırsa, daha iyi bir değerlendirme yapabiliriz. İlk etapta, yapının 1960'larda yapıldığı düşünülürse, yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi var. Deprem yönetmenlikleri çerçevesinde yapının analiz edilmesi, yeni deprem yönetmenliği katsayıları ile sistemin tekrar analiz edilmesi, varsa bir anormallik onları raporumuzda yansıtacağız. Gereli tedbirlerin alınması yönünde önerilerde bulunacağız. Objektif bir rapor vermeye çalışacağız. Amacımız öncelikle insan hayatı. Duygusallıktan öte rapor vermeye çalışacağız" diye konuştu. 

Malatyaspor Kulübü Başkanı Haşim Karadağ da, Sarı-kırmızılı taraftarların hiçbir zaman ümitlerini kaybetmemesi gerektiğini söyledi. karadağ, "Gerekli çalışmalarımızı yapıyoruz. Heyetin 1 hafta sonra vereceği rapora göre her türlü tedbiri almış durumdayız. Malatyaspor taraftarı rahat olsun, en kötü ihtimal 1 veya 2 maçımızı dışarıda oynarız. Bu konuyla ilgili gerekli tüm birimler uğraşıyor. Valimiz Halil İbrahim Daşöz, bu sorunla bizzat ilgileniyor" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ağustos 2006 Salı 23:37:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?