3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Ödeneksizlikten davaya getirilememiş!

Zirve Yayınevi cinayetlerinin görüldüğü davanın 18. duruşmasına getirilmeyen ve olayda azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Varol Bülent Aral'ın ödenek yokluğu nedeniyle Adıyaman'dan Malatya'ya getirilemediği bildirildi.


Duruşma sonrasında değerlendirme yapan mağdur avukatlarından Erdal Doğan, "Böyle bir davaya sanığın ödenek yetersizliği nedeniyle getirilmemesi, trajikomik veya vahametli bir durum. Böyle bir dava içinde, kamuoyunun gündeminde olan bir davada sanık tutuklu, ama ödenek yok diye getirilmiyor. Adalet Bakanı'nın bu konuda söyleyeceği bir şeylerin olması lazım" dedi.


Mahkemenin Ergenekon ile Zirve Yayınevi arasında bağlantının olup olmadığı konusunda daha önce İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdiği yazının akıbetini sorması ile ilgili aldığı kararla ilgili olarak ise Avukat Erdal Doğan, "Malatya'daki savcılar görevlerini yapmaya çalışıyorlar. Ama Ergenekon soruşturmasını yürüten savcıların özellikle ilk iddianamesinde belirttikleri, Malatya'daki katliama ve diğer Hrank Dink gibi cinayetlerle bağlantısı olabileceğine dair değerlendirmesini daha ciddiyetle ve
daha derinlikle araştırılması gerekiyor. Bu bakımdan savcıların bu görevini yapmasını bekliyoruz" ifadelerini kaydetti.
 

İha
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2009 Cuma 15:46:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?