3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Öğrenciler destek istedi

AK Parti Malatya Milletvekili Ömer Faruk Öz, meslek liselerinin katsayı probleminin 2010 ÖSS sınavında giderileceğini söyledi.
Mişmiş Park'ta AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen çevre programında Malatya Yunus Emre Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nden bir grup öğrenci AK Parti Milletvekili Öz ile görüştü. 'Öğrenen robot' isimli projelerinin İzmir Uluslararası 6. Olimpiyat Yarışması'nda 6 ülke içerisinde üçüncü olduğunu milletvekiline bildiren öğrenciler, projelerine destek istedi.
Öz de, projenin desteklenmesi konusunda her türlü yardıma hazır olduklarını belirterek "TÜBİTAK noktasında buluş ve çalışmalarınıza destek için görüşeceğim" dedi.


28 Şubat sürecinde İmam Hatip liselerinin önünü tıkamak için meslek liselerinin de önünün kesildiğini söyleyen Öz, şunları söyledi: "Meslek liselerinin önü tıkanınca kalifiye eleman sıkıntısı baş gösterdi. Bunun sebebi 28 Şubat sürecini yaşatanlardır. Meslek liselerinin önündeki engel kalkmalı. Eşit şartlarda yarışsınlar. 2010 yılında meslek liseleri önündeki engel kaldırılacak. 2010 yılı üniversite sınavından itibaren katsayı problemi kaldırılacak."
Öz, eğitimin önündeki engellerin kaldırılmasını isteyen bir parti olduklarını sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 7 Haziran 2009 Pazar 19:16:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?