2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Öğrenciler mağdur edilmeyecek

Milli Eğitim Bakanlığı'nın, 11 Haziran 2006 tarihinde yapılacak olan Orta Öğretim Kurumları Sınavı'na (OKS) sınav ücretini yatırdıkları halde kayıtları yapılmayan öğrencilerle, kayıtları Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na sehven isimleri yazılan öğrencilerin mağdur olmalarını engelleyecek bir uygulama yapacağı bildirildi. 

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından okullara gönderilen, Orta Öğretim Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün yazısında, OKS ile Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na başvuruların 10 Ocak-28 Şubat 2006 tarihleri arasında okul müdürlüklerine yapıldığı ancak bu konuda bazı problemlerin yaşandığı bildirildi. 

Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü'nün yazısında, 11 Haziran 2006 tarihinde yapılacak olan OKS için adayların sınav yerleri bilgileri ilan edildikten sonra adaylardan, velilerden, okul müdürlükleri ile il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinden çok sayıda şikayet başvurusu yapıldığı aktarıldı. Yazıda, bankaya öngörülen süre içerisinde sınav ücretlerini yatırdıkları halde çeşitli nedenlerle başvurusunu yapamamış adaylarla başvuru esnasında yanlış sınıf bilgisi girilerek 6 Mayıs 2006'da yapılan Devlet Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavı'na yanlışlıkla kayıtları yapılan öğrencilerin yedek salonlarda sınava alınmalarına karar verildiği kaydedildi.
.
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2006 Cuma 11:09:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ramazan AYDEMİR IP: 81.213.233.xxx Tarih : 30.05.2006 09:54:38
yorumum.1.nedeni maddi sıkıntıdan dershaneye gitmemesi.ailenin ısrarla çalışmasını ve kazanmasını diyorlar.sınıf mevcudu fazla olması bazı hocaların derse geç gelmesi. benim adım Ramazan mardinin ilçesin de oturuyorum ve ilçede özel okullar hariç diğer bütün okullar sınıf mevcudu 56 'yı geçiyor.özel okulla gitmeyi çok isterdim ama maddi yönünde gidemedim.çok üzülüyorum.slm lar