4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Öğrencilerden çevre temizliği

Malatya'nın Darende ilçesinde öğrenciler çevre temizliği yaptı. 

"2008 Vakıf Medeniyeti Çevre ve Su Yılı Haftası Etkinlikleri" kapsamında, Darende Mesleki ve Teknik Eğitim Merkezi (METEM) yönetici, öğretmen ve öğrencileri anlamlı bir çalışma yaptı. Öğrencilerde çevre bilincini artırmak, kültürel miras ve doğal güzelliklerimize sahip çıkmak ve korumak, doğal güzelliklerimize ve çevremize halkın dikkat ve ilgisini çekmek, çevremizi temiz tutma ve temizleme sorumluluğumuz olmasına rağmen kirletmek gibi bir hakkımızın olmadığı gibi mesajlar vermek maksadıyla 2008 yılında ıslahı tamamlanan Günpınar Şelalesi ve Mesire Alanında, Darende METEM idareci, öğretmen ve öğrencileri ıslah edilen yerlerde bir temizlik faaliyeti yaptılar. 

Yağmura rağmen etkinliklerini yürüten öğrencilerin ağız maskesi, önlük ve şeffaf eldiven kullanmaları dikkat çekiciydi. Faaliyet sonrası adı geçen bölgede çöp konteynırlarının olmayışı, çöplerin rasgele yerlere atılmış olması güzelim alanlarda çirkin görüntüler olması gibi görüntüler elde edildi. 

Faaliyeti yürüten öğrenciler, "Bundan önce yaptığımız gibi bundan sonra da benzer güzellikleri halkımıza sunacağız" dediler.

.
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2008 Cuma 12:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sultan IP: 88.247.203.xxx Tarih : 16.05.2008 14:24:18

arkadaşlar hepinize teşekkürler bu güzel çalışmlarınızn devamını bekliyourz dikmiş olduğunuz bu ağaçlar sayesinde yeryüzüne düşüecek yağmur taneleri kadar rabbim de size merhametini yağdırsın... bu güzel faaliyette emeği gecen herkesten allah razı olsun