3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Öğrencilerden Danıştay'a protesto

MALATYA'DA ÖĞRENCİLER DANIŞTAY'I PROTESTO ETTİ

Memur-Sen Konfederasyonu Malatya İl Temsilciliği'nce organize edilen eylemde, Danıştay'ın katsayı kararına tepki gösterildi.

Soykan Parkı'nda kitlesel basın açıklamasını okuyan Memur Sen Malatya Temsilcisi Şahin Kayaduman, "Eylemimize mağdur öğrenciler ve halkımızın katılmasından dolayı teşekkür ediyorum" diyerek söze başladı. Danıştay'ın verdiği kararı adaletsiz bulduklarını dile getiren Kayaduman, "Meslek liselilerin de üniversiteyi kazanıp istedikleri bölümde eğitim görmeleri için özel çaba göstermeleri gerekir. Meslek liselerinin önü açılmalıdır. Danıştay'ın siyasi kararını protesto ediyoruz "şeklinde konuştu. "Darbelere

çanak tutan İstanbul Barosu'nun emekli bir Yargtay Savcısı'nın işaretiyle Danıştay'a dava açtı ve adaletsiz karar alındı" diyen Kayaduman, "Meslek liselerinin önünü kesmeyiniz" ifadelerini kullandı.

Bu arada, meslek lisesi öğrencileri adına da Şehit Kemal Özalper Endüstri ve Teknik lisesi öğrencisi Mehmet Emin Aslan da konuşmasında, "Uygar medeniyetler seviyesine çıkmada attığımız ve atacağımız her adım önüne koyacağınız engeller, büyük önder Atatürk karşısında vereceğiniz vicdan muhasebesinde size engel olacaktır" ifadelerini kullandı.

Öğrencilerin çeşitli slogan attıkları basın açıklaması olaysız sona ererken, eyleme ellerinde pankartlarla katılan İmam Hatip Lisesi'nde okuyan kız öğrenciler ise, Danıştay'ın kararından mağdur olduklarını dile getirdiler.

MALATYA'DA ÖĞRENCİLER DANIŞTAY'I PROTESTO ETTİ
MALATYA'DA ÖĞRENCİLER DANIŞTAY'I PROTESTO ETTİ
İHA
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2009 Salı 14:01:05
Güncelleme :8 Aralık 2009 Salı 14:40:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?