3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Öğrencilere ağız sağlığı konferansı

FEN LİSESİ ÖĞRENCİLERİNE AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI ANLATILDI

Sağlıkçılar Derneği (SADER) tarafından Malatya Fen Lisesi'ndeki öğrencilere yönelik olarak ağız ve diş sağlığı konusunda bir konferans düzenlendi.

Sağlıkçılar Derneği üyesi Diş Hekimi Ömer Özaslan'ın slaytlar eşliğinde verdiği konferansında, diş sağlığının öneminin genç yaşlarda fark edilemediğini ilerleyen yaşlarda ise ciddi sağlık problemlerine yol açtığını ifade etti.

Kardiyoloji hastalarında hastalığa yol açan unsurun diş olup olmadığı konusunun öncelikle araştırıldığını ve diş tedavisi tamamlandıktan sonra tedavinin diğer aşamalarına geçildiğini anlatan Özaslan, yeme içme işlemi bittikten sonra 10 dakika içerisinde dişte oksitlenme başladığını, diş fırçalanmadığı takdirde dişte plakalar ve daha sonrada tartarların oluştuğunu söyledi.

Özaslan, diş fırçalamanın sadece 3 dakikayı alacağını belirterek, düz ve kıl kısmı çok büyük ve kıvrımlı olmayan diş fırçalarıyla, süzme yoğurt kıvamındaki diş macunlarının tercih edilmesini tavsiye ettiklerini söyledi.

Diş fırçasına mercimekten az büyük oranda macun konulduktan sonra asla ıslatılmadan kuru bir şekilde damaklardan dişlere doğru dişin fırçalanması gerektiğini ifade etti. Özaslan, yana doğru yapılan fırçalamaların diş yüzeylerinde aşınmaya yol açacağı belirtti.

Fen Lisesi Müdürü Erol Canpolat, Diş Hekimi Ömer Özaslan'a konferansı için teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2009 Cuma 13:39:02
Güncelleme :20 Kasım 2009 Cuma 15:54:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?