30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Öğrencilere insan hakları semineri

ÖĞRENCİLERE İNSAN HAKLARI SEMİNERİ

Malatya'da okullarda İnsan Haklarını Seminerleri verilmeye başladı.

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkanı Avukat Yavuz Aktaş ve Yürütme Kurulu Üyesi Avukat Emrah Güneş, Kernek Anadolu Lisesi, Fethi Gemuhluoğlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerine İnsan Hakları konulu bir seminer verdiler.

İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi'nin ilk maddesi olan "Bütün insanlar özgür; onur ve hakları yönünden eşit doğarlar. Akıl ve vicdana sahiptirler ve birbirlerine karşı kardeşçe davranmalıdırlar." üzerinde duran Avukat Yavuz Aktaş, insan haklarının temelinde hoşgörünün yattığını dile getirirken, 21. yüzyıla girerken bile dünya üzerinde insan hakları ihlallerinin görüldüğünü, bu olumsuz ve insan onuruna yakışmayan ihlallerin önüne geçebilmek için küçük yaşlarda verilecek eğitimin önemli olduğunu söyledi.

Daha sonra söz alan Avukat Emrah Güneş, haklarımızı bilmeden hakkımızı savunmanın imkansız olduğuna işaret ederek, öncelikle haklarının bilincinde olan bireyler olmamız gerektiğine vurgu yaptı.

Yaşam hakkı, adil yargılanma hakkı, kişi güvenliği hakkı gibi konulara temas eden Güneş, bunların en temel haklar olduğunu ve bu hakların devredilemez haklar olduğunu kaydetti.

Programın sonunda öğrencilerden gelen sorulara cevap verildi.

İHA
Yayın Tarihi : 23 Mart 2010 Salı 17:30:00
Güncelleme :24 Mart 2010 Çarşamba 18:02:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?