4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Öğrencilere sağlık eğitimi

Malatya'da öğrencilere sağlık eğitim düzenlendi. Eğitimde öğrencilere acil yardım ile ağız diş sağlığı konusunda bilgiler aktarıldı.

Sağlık eğitimi programı çerçevesinde, Malatya merkez Hanımınçiftliği Kasabası Melikşah İlköğretim Okulu’nda, halka ve öğrencilere sağlık eğitimi yapıldı. İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi'nin düzenlediği eğitimde, Ana Çocuk Sağlığı Aile Planlaması (AÇS-AP) Başhekimi Deniz Akdeniz Topçu ve Çarmuzu Sağlık Ocağı Doktoru Şefik Durgun, katılımcılara ilk yardım ve ağız diş sağlığı konusunda eğitim verdiler. Dr. Şefik Durgun, katılımcılara ilk yardımın önemini anlatıp, zamanında ve doğru müdahalenin hayat kurtarıcı olduğundan, olay yeri güvenli hale getirildikten ve ilk müdahale yapıldıktan sonra acil olarak 112 Acil Servisi'nin aranması gerektiğinden bahsetti.

Doktor Deniz Akdeniz Topçu ise, üst solunum yolu enfeksiyonlarının kış aylarında oranının iyice arttığından, çocuklarda daha sık görülmekle birlikte tüm toplumun risk altında olduğundan ve gerekli önlemler alınmazsa hastalıkların uzun süreli tedaviler gerektireceğinden söz etti. Topçu, ağız diş sağlığı ile ilgili olarak da günde en az iki kere dişlerin fırçalanması gerektiğini, doğru fırçalama tekniklerinin uygulanmasının önemini anlatıp, diş taşları oluşumunu önlemek için de belirli aralıklarla diş ipi kullanma alışkanlığının kazanılmasının önemini dile getirdi. Topçu, üst solunum yolu hastalığına yakalanılmaması için bol C vitamini önerilip, kalabalık ve havasız yerlerden uzak durulmasını istedi.

Toplantının sonunda katılımcıların sorularını cevaplayan eğitimciler; bu tür eğitimlerde hizmet vermeye her zaman gönüllü olduklarını belirttiler.

Melikşah İlköğretim Okul müdürü Mehmet Ali Avşar da, bu tür eğitimlerden her zaman çok memnun kaldıklarını, bu eğitimlerin daha sık aralıklarla tekrarlanmasını ve daha geniş kitlelere yapılmasını istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 16:15:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?