3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Öğrencilere tiyatro gösterimi

Malatya Tarım İl Müdürlüğü tarafından ilkokul öğrencilerine gıda güvenliğini anlatan bir tiyatro oyunu sergilendi.

Kardeş okul projesi kapsamında Petrol Ofisi İlkokulu öğrencilerine sergilenen tiyatro oyununa Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut'ta katıldı. Oyun öncesi bir konuşma yapan Tarım İl Müdürü Ahmet Güldal, "Teneffüs" adlı tiyatro oyunuyla kendi görevleri olan gıda denetimi güvenliğini öğrencilere de aktarmak için böyle bir faaliyette bulunduklarını söyledi.

Güldal, tiyatro oyunuyla tüketilen yiyeceklerin, ince mesajlarla öğrencilere aktarıldığını ifade ederek, "Bizim amacımız bütün insanların sağlıklı şekilde yaşamaları için tükettikleri gıdaların çok sağlıklı ve uygun olmasını temin etmektir. Sevgili çocuklar, insanlarda oluşan hastalıkların yüzde 60'ı tükettikleri gıdalardan meydana gelmektedir. Onun için tükettiğimiz gıdalara dikkat etmeliyiz. Tükettiğimiz ürünlerin sağlıklı olduğunu kontrol etmelisiniz" dedi.

Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ise, insanların yaşantılarını sürdürebilmeleri için zaruri ihtiyaçlara gereksinim duyduklarını belirtti. Bulut, "Küçük yaştaki çocuklarımızın beslenmelerine çok dikkat etmesi gerekiyor. Aldığınız her ürünün hijyenik olmasına ve kendilerine fayda sağlamasına dikkat etmeniz sağlığınız için büyük önem taşıyor. İşte bu güzellikleri vurgulayan bu tiyatro oyunumuz umarım sizlere fayda sağlayacaktır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından öğrencilere "Teneffüs" adlı tiyatro oyunu gösterimi yapıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 1 Nisan 2009 Çarşamba 19:09:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?