4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Öğrencilerin karne coşkusu

Okulların tatil olması nedeniyle Malatya merkez Yavuz Selim İlköğretim Okulu'nda karne dağıtım töreni düzenlendi.

Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ile diğer davetliler katıldı. Okul önünde yapılan karne töreninde konuşan Vali Halil İbrahim Daşöz, öğrencilere tatili en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyerek, okullarda sergiledikleri güzel davranışları tatilde de sürdürmelerini istedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Strateji Geliştirme Başkanı Nurettin Konaklı da, Malatya'nın eğitim alanında büyük atılımlar yaptığını ifade ederek, "Rakamlar Malatya'nın eğitim de ileriye dönük büyük adımlar attığını gösteriyor. Eğitim çalışmalarında büyük çaba ve gayretler var" dedi.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise, öğrencilerin 180 iş gününü tamamlayarak tatili hak ettiklerini belirterek, "Öğretmenlerimizde 1 temmuzdan itibaren tatile girecekler ben 21-22 haziran tarihleri arasında yapılacak olan SBS sınavına, sınavla öğrenci olan okullara girmek isteyen öğrencilerimizin muhakkak girmesini istiyorum" şeklinde konuştu.

İlköğretim 8. sınıf öğrencisi Fatma Budak yaptığı konuşmada, "Bir sene boyunca yaptığımız çalışmaların bugün karşılığını alıyoruz. Sevinç ve hüznü birlikte yaşadığımız bugün de, tatile girmemiz bizleri sevindirirken, eğitim yuvamızdan ayrı kalmamız bizleri üzüyor" dedi.

Daha sonra onur belgesi almaya hak kazanan öğrencilere belgeleri Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından verildi. Temsili karne töreninde ise öğrencilere karneleri dağıtıldı.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 14:11:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?