4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Öğretmenler daha iyi şartlar istiyor

KESK'e bağlı Eğitim-Sen Malatya Şubesi tarafından '5. Ekim Dünya Öğretmenler Günü' nedeniyle yapılan eylemde, öğretmenlerin daha iyi şartlarda çalıştırılması istendi. 

Eğitim-Sen Malatya Şubesi üyeleri '5 Ekim Dünya Öğretmenler Günü' nedeniyle, PTT binası önünde toplanarak bir eylem düzenledi. Bazı siyasi parti ve derneklerin de destek verdiği eyleme, yaklaşık 50 kişilik grup katıldı. Eğitim-Sen Malatya Şube Başkanı Cengiz Karabay, eylemde okuduğu basın açıklamasında, Türkiye'de öğretmenlerin her geçen gün biraz daha zorlaşan ekonomik koşullarda görev yaptığını belirtti. 

Karabay, eğitimin paralı hale getirilmesine karşı olduklarını belirterek, "Kaybedilme noktasına gelen mesleki saygınlığın yeniden kazanılması için, öğretmenliğin uluslararası standartlara uygun ve bilimsel anlayışla yapılandırılması, tüm eğitim emekçilerinin mesleki ve özlük sorunlarının çözülmesi gerekmektedir. Nitelikli eğitim için nitelikli öğretmenlerin olması gerçeği ortadadır. Bu nedenle öğretmen yetiştirme konusundan başlayarak, eğitim süresi içerisinde öğretmenin yaşadığı bütün sorunların acil olarak giderilmesi gerekmektedir" ifadelerini kaydetti. 

"Ana dilde eğitim" sloganı ile birlikte değişik sloganların atıldığı eylemin ardından grup üyeleri, olaysız bir şekilde dağıldı.

iha
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2008 Pazar 16:32:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?