4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Öğretmenler günü kutlamaları

24 Kasım Öğretmenler Günü, Malatya'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk etkinlik Atatürk Anıtı önünde yapıldı. Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut, öğretmenler adına anıta çelenk sundu.

Anıt önündeki programın ardından Sabancı Kültür Sitesi’nde bir kutlama töreni düzenlendi.

Tören resim öğretmenlerinin resimlerinden oluşan resim sergisiyle başladı. Vali Halil İbrahim Daşöz'ün eşi Nilgün Daşöz tarafından gerçekleştirilen sergi açılışına, Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Komutanlığı Garnizon Komutanı ve Kurmay Başkanı Hasan Fehmi Canan ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut'un yanı sıra askeri erkan, kamu kurum ve kuruluş müdürleri ile çok sayıda öğretmen katıldı. Sergi açılışının ardından tören salonda devam etti.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri tarafından Öğretmen Marşı okundu. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerinden Eylül Fırat'ın "Dünyanın Bütün Çiçekleri" adlı şiiri okuması ise salonda duygulu anların yaşanmasına neden oldu.

Törende bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, eğitimin ülkeler için çok önemli olduğunu belirterek, "Gelişmiş ülkelerin en önem verdikleri konunun başında eğitim gelmektedir. Malatya’da da 9 bin öğretmen görev yapmaktadır ve bu muazzam bir olaydır" dedi.

Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut ise, öğretmenlerin dünyanın her yerinde en fedakar varlık olduğunu kaydederek, "Bir milletin milli, ahlaki ve kültürel yönden güçlü, medeniyet bakımından kalkınmış olması öğretmenlerin üstün çalışmalarına bağlıdır" ifadelerine yer verdi.

Daha sonra genç öğretmenler adına bir konuşma yapan Alev Çelebi, öğretmenler olarak zor bir görev üstlendiklerini, bu vazifenin zorluğunu bildiklerini ve kolaylıkla bu vazifenin üstesinden gelebileceklerini söyledi.

Stajyer öğretmenlerin yemin töreninin ardından, emekli öğretmenler adına bir konuşma yapan Nursel Saray da, “Biz öğretmenlerin görevi sadece sesimizi duyurmak değil, öğrencilerin gönül gözlerini açmak, ufuklarını genişletmek ve yarınlara hazırlamaktır” dedi.

Konuşmaların ardından emekli öğretmenlere, Vali Halil İbrahim Daşöz tarafından hizmet şeref belgeleri verildi.

Resim, şiir ve kompozisyon dalında dereceye giren öğrencilere hediyelerinin verilmesinin ardından, tören öğretmenler tarafından hazırlanan müzik programıyla sona erdi.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 13:43:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?