4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Öğretmenlere terör konferansı

Malatya'da öğretmenlere terör konusunda konferans verilerek öğrencilerin iyi eğitilmesi istendi.

Malatya Milli Eğitim Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde, Belediye Konferans Salonu'nda, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Rehberlik öğretmenlerine terör konusunda konferans verildi. Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi elemanları tarafından verilen terör konferansı öncesinde Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut konuşma yaptı.

Konuşmasında eğitimin önemini ve terörün zararlarını anlatan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, terörün ülkelere sokulmasının bir oyun olduğuna, ülkenin refahı için harcanması gereken paranın teröre harcatılarak o ülkelerin ekonomik kalkınmasının engellendiğine dikkat çekerek, "Ekonomik kalkınma da eğitimle ilişkilidir. Ne kadar eğitim, o kadar kalkınmışlık. Kalkınmak için eğitime önem vermeliyiz" dedi.

Bulut, öğretmenlere hitaben de, "Hayatını idame ettirirken başkasının haklarına saygılı, vatanını ve milletini seven, milli ve manevi değerlerine saygılı insanları yetiştirmek zorundasınız. Yanlış yolda olan ve bu yola meyilli gençlere arkadaşça yaklaşarak kötü yoldan döndürebilirsiniz. Eğer iyi nesil yetiştiremezseniz bir gün siz çantası çalınan, yetiştirdiğiniz öğrenciler de çalan kişiler olur. İnsanları doğru yönde eğitmek zorundasınız" açıklamasını yaptı.

Bölünmüş, ekonomik yetersizliği olan ailelerin çocuklarının daha çok yanlış yönlere saptığına dikkat çeken Bulut, "Bu tür insanlar yanlış yönlere çabuk dönebiliyor veya başkaları tarafından döndürülebiliyor" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Mart 2008 Perşembe 15:41:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?