4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Öğretmenlere uyuşturucu semineri

Malatya Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından, Malatya'daki liselerde görev yapan Rehber ve Psikolojik Danışman öğretmenlere yönelik olarak uyuşturucu konusunda seminer veriliyor. 

Polisevi Toplantı Salonu'nda düzenlenen uyuşturucu semineri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'nde görevli Emniyet Amiri Mesut Yılmaz tarafından verildi. Emniyet Amiri Yılmaz seminerin açılışında yaptığı konuşmasında, "Gerek sokak çalışmalarında elde edilen, gerekse bilimsel verilere dayalı olarak madde bağımlılığı ile mücadele sağlıklı ve etkili bir strateji geliştirilmesi yönünde ilk olarak 2006 yılında 'Gençler İçin Elele' konulu projenin temelleri oluşturulmuştur. Proje kapsamında, kurumsal birlikteliğin ve interaktif eğitim ortamını sağlanması ile lise öğrencilerimizin bağımlılık yapıcı maddelere ilişkin yanlış yargılardan kurtulabilme imkanına sahip olacakları değerlendirilmektedir. Madde bağımlılığı tedavisinin uzun zaman alması, iş kaybına ve sosyal problemlere neden olması, ekonomik açıdan ağır yük getirmesi, korunmaya yönelik daha kapsamlı çalışmalar yapılmasını gerektirmektedir. Türkiye'de madde kullanımının önlenmesine yönelik çalışmalar genellikle risk grubu odaklı yapılmaktadır. Bu risk gruplarından en önemlisi de okul çağındaki gençlerdir" dedi. 

Proje kapsamında Malatya merkezde risk taşıyan 11 pilot okulda uygulama tamamlandığını ve yaklaşık bin öğrenci ve öğretmenleri ile erişim sağlandığını belirten Emniyet Amiri Mesut Yılmaz, okullarda görevli Rehber ve Psikolojik Danışman öğretmenlere 2 Aralık 2008 tarihine kadar seminer verileceğini kaydetti.

iha
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2008 Cuma 11:37:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?