3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Okul öncesi eğitim şenliği başladı

Malatya'da Okul Öncesi Eğitim Şenliği, düzenlenen tören ve yürüyüş ile başladı.


Atatürk Anıtı önünde başlayan yürüyüş, PTT önünde sona erdi. Atatürk Anıtı önünde düzenlenen çelenk sunma törenine Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, diğer ilgili ve yetkililer ile öğrenciler katıldı.


Bu arada, Okul Öncesi Eğitim Şenliği ile ilgili olarak basın mensuplarına açıklama yapan Vali Yardımcısı İnci Sezer Becel, 25 Mayıs'ta başlayıp 27 Mayıs'ta sona erecek olan Okul Öncesi Eğitim Şenliği çerçevesinde çeşitli faaliyetler düzenleneceğini belirtip, okul öncesi eğitimin önemini anlattı. Vali Yardımcısı Becel, "Okul öncesi, insan yaşamında en temel niteliklerin kazanıldığı önemli ve kritik bir süreçtir. Okul öncesi eğitim kurumları, çocuğu toplumsal yaşama hazırlamada aileyi destekleyen kurumlardır.

Çocuklarımızın gelecekteki yaşamlarında hayata bakışının etkilendiği bu kritik dönemdeki eğitimi tesadüflere bırakmamak sağlıklı ve sistemli bir eğitim vererek yetiştirmek başta anne ve balalar ile eğitimcilerin görevidir" dedi.
Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut da okul öncesi eğitimin önemini anlatarak, bu alanda Malatya'da her geçen gün mesafeler kat edildiğini vurguladı.

İha
Yayın Tarihi : 25 Mayıs 2009 Pazartesi 16:28:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?