3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Okul öncesi eğitim şenliği

Malatya'da Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri devam ediyor.


Milli Eğitim Müdürlüğü'nün organizesi ile dün başlayan ve yarın sona erecek olan Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri çerçevesinde belediye binası yanında program düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, burada yaptığı konuşmada, "İlimiz merkezinde 11 özel, 16 resmi olmak üzere toplam 27 anaokulu mevcut. Yapım aşamasında yapımı devam eden Kale ve Hekimhan ilçelerinde birer anaokulu var.

Ayrıca Girişim Gurubu'nun yapacağı 5 anaokulundan bir tanesi Yeşiltepe Mahallesi'ndeki Yaşar Öncan İlköğretim Okulu'nda inşaatı devam ediyor. 91 bin dev öğrencinin yaptırdığı Sevgi Anaokulu bitmek üzere. Altın adamlar anaokulu inşaatı devam etmektedir. İlimizde 24 bin anasınıfına gidecek öğrenci var. Bunun 10 bin 200'ü kayıtlı devam ediyor. İnşaatı biten ve hizmete girecek okullar ile birlikte ülke içinde en iyi duruma geleceğiz. Şu an ülke ortalamasını geçer durumdayız. Bu da bizim bu alanda başarımızı gösteriyor" dedi.


Okul öncesi eğitimin önemini de anlatan Mehmet Bulut, "Okul öncesi eğitim kurumları, toplum eğitim sistemi içinde ilk basamağını oluşturur. Diğer eğitim basamakları da okul öncesi eğitime dayanır. Bu nedenle bu eğitim basamağı aynı zamanda diğer sistemleri de olumlu ya da olumsuz etkiler. Okul öncesi eğitim genel eğitim sistemimizin temelidir. Bu temel sağlam ve doğru olmadığı takdirde ilk, orta ve yüksek öğretimde beklenen sonuçlar alınmayacaktır" diye konuştu.


Program çerçevesinde, Beyaz Birlik Ana Okulu öğrencileri şiir okudu. 75. Yıl Cumhuriyet Anaokulu'nun öğrencileri Küresel Isınma adlı drama gösterisi sundu. Ayrıca, Sosyal Hizmetler Çocuk Esirgeme Kurumu, Ay Yıldız, 75.Yıl Cumhuriyet ve özel okulların anasınıfı öğrencileri çeşitli gösteriler sundu. Anaokulların elişi yılsonu sergi standaları da açıldı.
Belediye yanındaki alanda düzenlenen Okul Öncesi Eğitim Şenlikleri 27 Mayıs günü saat 18.30'da düzenlenecek programla sona erecek.

İha
Yayın Tarihi : 26 Mayıs 2009 Salı 13:15:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?