2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Okul yaptırma kampanyası sürüyor

Malatya Valiliği tarafından başlatılan '91 bin dev öğrenci okul yaptırma kampanyası' tüm hızıyla devam ediyor. Kampanya çerçevesinde yaptırılması planlanan Polis Amca İlköğretim Okulu'nun temeli düzenlenen törenle atıldı. 

Malatya Polisevi karşısında Sümerpark alanına yaptırılacak olan 21 derslikli Polis Amca İlköğretim Okulu'nun temel atma törenine, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkan Vekili Metin Mandal, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ali Kazgan, bazı daire amir ve müdürleriyle vatandaşlar katıldı. Vali Daşöz, "Burada görev yapan emniyet mensuplarından biri dahi Malatyalı değil. İldeki görev süreleri itibarıyla yapılacak okullarda belki çocukları bile okumayacak. Yasal anlamda da hiçbir sorumluluk ve görevleri yok. Ancak, 'Ben ülkemi ve insanlarını seviyorum, ben ülkemin geleceğini önemsiyorum' diyerek okul yapımına katkıda bulundular. Onlara teşekkür ediyorum. Çünkü unutulmaz bir hizmet yapıyorlar" diye konuştu. 

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut ise dersliklerde öğrenci sayılarının fazla olması nedeniyle çok sayıda yeni okula ihtiyaç duyulduğunu kaydetti. Bulut, zemin ve 3 kattan oluşacak okulun polis teşkilatı tarafından finanse edildiğini, 2007-2008 öğretim döneminde okulun eğitime başlayacağını söyledi. 

İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise "Valimizin başlattığı eğitim seferberliği çerçevesinde yaptırılacak okulun hayırlı olması temennisinde bulunuyorum. Kişilerin eğitim seviyesi yükseldikçe suça karışma oranı düşüyor. Her ay maaşlarıyla okulun yapımına katkıda bulunan polislere teşekkür ediyorum" dedi. 

Polis Amca İlköğretim Okulu'nun temeli konuşmaların ardından Vali tarafından atıldı.
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ağustos 2006 Pazartesi 18:21:17
Güncelleme :28 Ağustos 2006 Pazartesi 11:57:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Özer Varol IP: 88.229.184.xxx Tarih : 23.08.2006 02:19:42
Bu okuldan mezun olacak çocuklar Sn. Valimiz H. İbrahim DAŞÖZ ve emeği geçen polis amcalarını asla unutmayacak. Benim önerim bu okulun yapımında emeği geçen emniyet mensuplarının listesinin yer alacağı bir kitap oluşturularak, okulun kuruluş arşivinde ebediyen muhafaza edilmesi. Yani isimlerinin bu okul ayakta kaldığı sürece burada yer alması.