30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Okullarda ikinci yarı yıl başlıyor

EĞİTİM VE ÖĞRETİMDE İKİNCİ YARI YIL PAZARTESİ GÜNÜ BAŞLIYOR

Okullarda ikinci yarının başlamasına az bir süre kalırken yarıyıl sonrası eğitim için hazırlıklarını sürdüren Malatya Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Okulların öğretmen kapasitesini karşılayacak kapasitedeyiz. Ancak, sıkıntımız, mazeretleri nedeniyle merkezde görevlendirilen öğretmenlerdir" dedi.

Okullarda ikinci yarının başlamasına az bir süre kala Malatya'daki öğretmen durumuyla ilgili olarak İHA'ya açıklamalarda bulunan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, "Okulların öğretmen kapasitesini karşılayacak kapasitedeyiz. Ancak, yaşadığımız sıkıntı, eş durumu nedeniyle ve sağlık gerekçesiyle kenar ilçelerde öğretmenlik yapanların, mazeretleri nedeniyle merkezde görev yapmalarıdır. Dağıtım noktasında bazı sıkıntılarımız var. Arapgir, Pütürge, Arguvan gibi ilçelere nokta tayin yapıldığı için, mazeretlere

istinaden görevlendirme nedeniyle merkeze almak durumunda kaldığımız öğretmenler var. Dolayısıyla geldikleri, yani görev yaptıkları yerlerde bu kez boşluklar oluşuyor. Ücretli öğretmenlerle buralardaki açığı kapatmaya çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

"Öğretmen sayısı bakımından Malatya'da yeterliliğimiz var. 9 bin 300 civarında öğretmenle çalışıyoruz" diyen Milli Eğitim Müdürü Bulut, 2009-2010 eğitim öğretim yılının 8 Şubat Pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle ikinci yarıya sıkıntısız olarak gireceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2010 Perşembe 10:18:02
Güncelleme :4 Şubat 2010 Perşembe 15:33:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?