4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Olağanüstü genel kurul ertelendi

Malatyaspor'un bugün yapılması gereken olağanüstü genel kurulu çoğunluk sağlanamadığı için ertelendi. Kulüp Başkanı İlhan Kavuk, yeniden başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

Sabancı Kültür Sitesi'nde bugün yapılması gereken Malatyaspor Olağanüstü Genel Kurulu, çoğunluk sağlanamadığı için 10 Mayıs Cumartesi gününe ertelendi. Malatyaspor Kulübü Başkanı İlhan Kavuk, yeniden başkanlığa aday olmayacağını açıkladı. Görev süresince kendisine destek verenlere teşekkür eden Başkan Kavuk, "Bildiğiniz gibi Malatyaspor'un kayyuma kaldığı, kayyum heyetinin görev yaptığı dönemde başkanlığa aday çıkmadığı, futbolcuların şehri terk ettiği, takımın 9 maçta sadece 1 galibiyet ve 8 yenilgi aldığı bir dönemde, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Hüseyin Cemal Akın ve milletvekilleri Öznur Çalık ile Mevlüt Aslanoğlu, İstanbul'da yaptıkları temas ve girişimlerle yönetim arayışı içerisindeydiler. Değerli yöneticilerimiz, Malatyaspor'un içerisinde bulunduğu durumdan çıkacak bir yönetim oluşturulması için destek vermem gerektiğini belirterek, oluşturulacak yönetime başkanlık etmem gerektiğini ifade ettiler. Daha önce böyle bir talebim ve niyetim olmamasına, Malatyaspor'un içerisinde bulunduğu şartların ne kadar olumsuz olduğunu bilmeme rağmen, Malatyalı ve Malatyasporlu olmanın verdiği sorumlulukla bu görevi kabul ettim. Görevi kabul ettikten sonra eski başkanlar ve İstanbul'da yöneticilik yapmış kişiler de bana destek vereceklerini söylediler. İstanbul'da Selahattin Karagözlü ile bir araya gelip, yönetim kurulunu oluşturduk. Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, Malatyaspor'u düştüğü kötü durumdan kurtarmak için harekete geçtik ve gecemizi gündüzümüze katarak çalıştık. Hepsi birbirinden değerli ve mesleklerinde kendini kanıtlamış yönetim kurulu üyesi arkadaşlarıma Malatyaspor'a katkılarından dolayı minnet borçluyum. Malatyaspor'da uzun yıllar yöneticilik yaptım. Ancak bu süreç içerisinde Malatyaspor'a hizmet etmekten en çok haz duyduğum dönem, bu dönemdir. Çünkü sezon başından beri yaşanan imkansızlıklara karşın Malatya'yı ve Malatyaspor'u yüzüstü bırakmayan, onurları, gururları ve şerefleriyle alnının terini sarı-kırmızılı formanın yücelmesi için akıtan bir futbolcu kadrosu vardı. Böyle bir futbolcu kadrosuyla çalışmaktan büyük onur duydum. Hocamız Fahrettin Ömeroviç ve teknik heyetimizle de tamamen uyum içerisinde çalıştık ve takımın kümede kalmasını sağladık. Belki kamuoyu Malatyaspor'dan sonuç olarak daha farklı şeyler bekliyordu. Belki üst sıralara çıkmamız isteniyordu. Bunu bizim de gönlümüz isterdi. Ne var ki Malatyaspor'un şartları hiç de görüldüğü gibi değildi ve kümede kalmak bir üst lige çıkmak kadar büyük önem arz ediyordu" dedi.

Yeni dönemde gerek işlerinin yoğunluğu, gerekse de ekonomik anlamda Malatyaspor'a destek veremeyeceğinden dolayı yeniden başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Kavuk, "Yeni seçilecek yönetim kuruluna şimdiden başarılar diliyorum. Gelecek yönetime hiçbir ön koşul ileri sürmeden maddi ve manevi desteğimi esirgemeyeceğimi bilmelerini isterim" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2008 Cumartesi 14:22:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?