3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Öldürülen Geske'nin eşine red!

Malatya'daki Zirve Yayınevi'nde öldürülen Alman Tilmann Geske'nin eşi Suzanna Geske'nin Türk vatandaşlığı başvurusunun İçişleri Bakanlığı'nca kabul edilmediği bildirildi.

Zirve Yayınevi'nde öldürülen 3 kişiden birisi olan Alman Tilmann Geske'nin Malatya'da 3 çocuğuyla birlikte yaşayan eşi Suzanna Geske'nin geçtiğimiz yıl 2008 yılında Türk vatandaşı olmak için Malatya Valiliği Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü'ne başvurduğu ve başvuru dosyasının da İçişleri Bakanlığı'na gönderildiği belirtildi. İçişleri Bakanlığı'nın ise, Suzanna Geske'nin Türk vatandaşlığı başvurusunu kabul etmediği öğrenildi. Cevabın Suzanna Geske'nin Malatya'daki adresine gönderilmesi için postaya verildiği
belirtildi.

Televizyon ekranlarına çıkmama kararı aldığı için kamera karşısında konuşmayacağını belirterek İHA muhabirinin sorularının telefonda yanıtlayan Suzanna Geske, "12 yıldır Türkiye'de yaşıyoruz. Küçük kızım Türkiye'de dünyaya geldi. Diğer 2 çocuğum Türkiye'de büyüdü. Çocuklarım şuanda Türkiye'de okula gidiyorlar, üniversiteyi de Türkiye'de okuyacaklar. Bir kredi kartı bile alamıyorum. Çünkü tüm resmi işlemlerde Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlık numarası isteniyor. Evime internet ağı bile çekmekte zorlandık.
Çünkü vatandaşlık numaramız yoktur. Biz Türkiye'de yaşamak istiyoruz. Küçük kızım yüzme sporu yapıyor. Bireysel olarak yarışmalara katılıyor. Ancak, vatandaşlık numarası olmadığı için milli takıma katılamıyor. Lisansı sınırlı. Çocuklarımın geleceği için Türk vatandaşı olmak istiyorum" dedi.

Geske, kararın kendisine ulaşmadığını, ancak böyle bir karardan dolayı üzüldüğünü ifade etti.

Bu arada, yaşamını Malatya'daki evinde sürdüren Suzanna Geske, oğlu Lukas (13), kızları Michel (15) ve Miriam'ı (8) okula gönderip eğitimlerini takip ediyor.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 15:49:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?