4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Onbinler egemenlik için yürüdü

Malatya'da düzenlenen 'Egemenlik Milletin' konulu mitingde demokrasi üzerine vurgu yapılarak, halkın dayatmalara sessiz kalmayacağı dile getirildi.


Kernek Meydanı'nda Ortak Akıl Hareketi'nin organize ettiği mitingde konuşan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, "Kayıt yok, şart yok egemenlik milletindir demek için buradayız" dedi.

Ülkede bir egemenlik krizi meydana getirilmek istendiğini savunan Gündoğdu, "Bazıları çıkıp da bu ülkeyi seçkinler yönetecek diyorlar. Bunların asıl derdi, milli demokrasiye kendilerince sınır koymak. Ancak milletimiz demokrasinin kesintiye uğramasına izin vermeyecek. Olumsuz süreçlere, ortak akıl hareketi olarak izin
vermeyeceğiz. Çünkü milletimiz senaristleri tanımaktadır. Figüranların kim olduğunu iyi biliyor" dedi. Milletin iradesinin hakim olması için sivil anayasa istediklerini söyleyen Ahmet Gündoğdu, "Darbesiz bir demokrasi istiyoruz. Yasaksız bir Türkiye istiyoruz. Kızlarımızın geri çevrilmediği yasaksız üniversite istiyoruz. 411 ele millet adına saygı istiyoruz. Tarafsız, bağımsız yargı istiyoruz" şeklinde konuştu.
Hak İş Genel Başkanı Salim Uslu ise, "Bu mitingdeki sesinizi Türkiye'nin dört bir yanındaki sağır sultanlar bile duyacak" diyerek başladığı konuşmasında, "Milli iradenin aşağılandığı ve tahkir edildiği için buradayız. Siyasal rejimi yargıçlar rejimine dönüştürmek istiyorlar.

Demokrasiyi kendi tekellerinde görmek istiyorlar. Türkiye artık darbelerin, geri kalmışlığın Türkiye'si değil. Daha fazla demokrasi için haykırıyoruz. Demokrasiye dokunmayın efendiler. Yargının tarafsızlığına gölge düşürmeyin efendiler. Demokrasiyi, anayasayı halka çok görmeyin efendiler" dedi.
Memur Sen Malatya Bölge Başkanı Şahin Kayaduman da, darbelere ve müdahalelere karşı olduklarını, ancak bu kez müdahalenin yargı eliyle yapıldığını ileri sürerek, "Bu da adalete olan güveni sarsmaktadır" diye konuştu.
21 ilden katılımın olduğu mitingde vatandaşlar "Sınırsız yetki milletin", "Bu devlet bizim", "Sesini yükselt, iradene sahip çık" gibi pankartlar taşıdı.

İha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2008 Cumartesi 23:38:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?