30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Önce öğrendiler, sonra sergi açtılar

ÖNCE SANATINI ÖĞRENDİLER, SONRA SERGİ AÇTILAR

Malatya Belediyesi Sanat Merkezi tarafından düzenlenen 1.karma sergisinin açılışı, Sabancı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Sanat merkezi'ne gelen kursiyerlerce hazırlanan sergi Sabancı Kültür Merkezi'de törenle açıldı. Açılışa Vali Ulvi Saran, Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Belediye Başkan Yardımcısı Abuzer Kabakaş, Kültür Turizm İl Müdürü Derviş Özbay, Halk Eğitim Müdürü Hasan Özgür, Hacı Bektaşi Veli Kültür Vakfı Genel Başkanı Hasan Meşeli, Kültür A.Ş Genel Müdürü Murat Nalçacı, bazı daire müdürleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkan Vekili Ertan Mumcu, "Sanat Merkezimizde 13 farklı branşta Malatyalı hemşerilerimize kurslar verilmektedir. Yüzlerce hemşerimiz bu kurslarımızdan faydalanmaktadır. Bugün itibariyle Sanat Merkezinde 470 civarında kursiyer bulunmakta. Malatya Belediyesi olarak önemsediğimiz bir çalışmanın sonucunda bugün burada kursiyerlerimizin çalışmalarından oluşan yaklaşık 80 eserimiz sergileniyor. 7 farklı branştaki çalışmalardan oluşan ebru, yağlı boya, karakalem çalışmaları ile heykel, bez bebek,

ahşap oyma ve el sanatlarının yer aldığı eserler burada sergilenmektedir. Sanat Merkezindeki kursiyerlerimizin ortaya koyduğu ürünleri bugün Malatyalı hemşerilerimizle buluşturduk" şeklinde bilgi verdi.

Vali Saran ise "Malatya pek çok önemli sanat, kültür, düşünce ve fikir adamını yetiştirmiştir. Belediyeler bir beldenin fiziken kalkınmasının yanında kültür ve sanat yönünde de insanların ihtiyaç duyduğu hizmetleri muhakkak zaman ve imkan ayırması gerekmektedir. Malatya Belediyemiz çok isabetli bir karar alarak kültür ve sanat merkezini faaliyete geçirmek suretiyle Malatya'nın içinde var olan değerleri ortaya çıkarmada ciddi ve önemli bir adım atmıştır. Kültür ve Sanat Merkezinin bundan sonrada çok güzel

hizmetlere ve faaliyetlere zemin teşkil edeceğine inanıyorum" dedi.

Açılışın ardından sergide yer alan eserler gezildi.

Sergi esnasında mini bir keman konseri de yer aldı.

ÖNCE SANATINI ÖĞRENDİLER, SONRA SERGİ AÇTILAR
İHA
Yayın Tarihi : 6 Kasım 2010 Cumartesi 16:04:04
Güncelleme :6 Kasım 2010 Cumartesi 17:58:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?