3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Onlar 2. kez dünyaya geldi!

DİYARBAKIR'DAN MALATYA ÖZAL TIP MERKEZİ'NE GELEN İKİ ÇOCUK HAYAT BULDU

Diyarbakır'lı iki çocuk, Malatya Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan canlı vericili karaciğer nakli ile hayat buldu.

Diyabakır'da esnaflık yapan Mesut Cuya'nın kızı Halime Cuya (2) isimli çocuk ile, yine Diyarbakır'lı inşaat işçisi Mahsun Bel'in 16 aylık çocuğu Hevin Bel, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde yapılan karaciğer nakli ile sağlıklarına kavuşup taburcu oldu.

Karaciğer naklini gerçekleştiren ekip, Turgut Özal Tıp Merkezi'nde ortak basın açıklaması yaptı. Turgut Özal Tıp Merkezi Organ nakli ekip başkanı Prof.Dr. Sezai Yılmaz yaptığı konuşmada, "Diyarbakır'da yaşayan ailenin İstanbul ile bağımlı yaşamları söz konusu idi. Daha sonra merkezimize başvurdular. 16 aylık çocuk Havin Bel akrabası Önder Avcılar'dan ve 2 yaşındaki Halime Cuya annesi Arzu Cuya'dan, merkezimizde canlı vericili karaciğer nakli yapıldı" dedi. 2009 yılı başından bugüne kadar Turgut Özal Tıp

Merkezi'nde 90 karaciğer nakli yapıldığını, bunun 78'i canlı vericiden ve 12'sinin ise kadavradan olduğuna dikkat çeken Prof.Dr. Sezai Yılmaz, "2009'un bitmesine 2 ay kalmasına rağmen, ülkemizdeki en yüksek sayıda birinci merkez olduğumuz şimdiden ilan edebilirim. Ayrıca Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri'nde canlı vericili karaciğer nakli açısından, bizden daha fazla operasyon yapan başka bir merkez yoktur" ifadelerini kullandı.

İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi Turgut Özal Tıp Merkezi Padiatri Gastroenroloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr.Ayşe Selimoğlu da, iki çocuğun oldukça kötü koşullarda, yani kötü yaşam kontrolü ile merkezlerine başvurduklarını ifade edip, "Çocuklarımızın ikinci yaşamını sizlerle paylaşıyoruz" diyerek organ nakil merkezinde 2006 yılından beri çocuk organ nakilleri yapıldığını vurguladı.

Karaciğer naklinde bulunan Doç. Doktorlar İhsan Toprak ve Cengiz Aral da karaciğer nakliyle ilgili bilgi aktardılar.

Diyabakır'da esnaflık yapan Mesut Cuya, çocuğu Halime Cuya'nın sağlığına kavuşması, Evin bel isimli kadın da 16 aylık çocuğunun salığına kavuşması nedeniyle nakil yapan ekibe teşekkür etti.

DİYARBAKIR'DAN MALATYA ÖZAL TIP MERKEZİ'NE GELEN İKİ ÇOCUK HAYAT BULDU
DİYARBAKIR'DAN MALATYA ÖZAL TIP MERKEZİ'NE GELEN İKİ ÇOCUK HAYAT BULDU
İHA
Yayın Tarihi : 7 Kasım 2009 Cumartesi 13:23:01
Güncelleme :7 Kasım 2009 Cumartesi 17:36:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?