3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Önümüzdeki yüzyıl tarım konuşulacak!

Tarımsal Öğretimin Başlaması'nın 163. yıl dönümü Malatya Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.


Avşar Otel'de düzenlenen etkinliğe Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek ve Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş'ın yanı sıra oda başkanları ve davetliler katıldı.


Etkinlikte bir konuşma yapan Malatya Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çiçek, Tarımda yeni şekillenmeler, yeni oluşumlar ve yeni ürün desenlerinin ortaya çıktığını söyledi. Çiçek, ziraat mühendislerinin ortak aklıyla yeni üretim modellerinin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, "Geçmişte de söylediğimiz gibi önümüzdeki kısa dönemde artık dünyadaki savaşlar emin olun tarım ve su üzerine olacak. Buda bize gerek tarım gerekse de su yönetimi konusunda iyi bir planlama iyi bir organizasyon yapmazorunluluğu doğuyor.

Bunlarda tabi ki, diğer meslek odalarıyla ve mühendislik dallarıyla beraber başta biz ziraat mühendislerini ilgilendiriyor. Ziraat Mühendisliği geçmişten günümüze kadar önemini hiçbir zaman kaybetmeyen, insanoğlunun var olduğu günden bu tarafa beslenmesinde tarladan sofraya kadar her aşama da görev almıştır meslektaşlarımız. Yeni çıkan mevzuatlarla birlikte özellikle gıda kanunu, zirai ilaçların reçete altına alınması, tarımda izlenebilirlik, özellikle dünya coğrafyasındaki aşırı
kimyasal kirlenmeden dolayı bakir bölgelerin az olduğu dünyamızda organik tarımından yaygınlaşmasıyla beraber bizim mesleğimizin de önemi bir kez daha ortaya çıkmıştır" dedi.
Programda ayrıca, Ziraat Mühendisliği mesleğinde 35 yılını dolduran ziraat mühendislerine plaket verildi.

İha
Yayın Tarihi : 9 Şubat 2009 Pazartesi 12:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?