4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Operasyon fotoğrafları sergileniyor

Malatya'da, Kuzey Irak operasyonunun fotoğraflarından oluşan bir sergi açıldı.

İnönü Kapalı Çarşısı'nın zemin katında düzenlenen Kuzey Irak Operasyonu Fotoğrafları Sergisi'nin açılış törenine; Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Komutanlığı Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, mesleki teşekkül, oda, dernek, sivil toplum kuruluşu, daire müdürleri ve bazı siyasi parti başkan ve temsilcileri katıldı.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay'ın açılış konuşmasından sonra kürsüye gelen Vali Halil İbrahim Daşöz, "Bu fotoğraflar bize çok şey anlatacak. Harekatın hangi şartlarda gerçekleştirildiğini anlatacak. Askerlerimizin ne kadar eğitimli olduğunu, sırtlarında 30, 50 kiloluk yüklerle dağ şartlarında nasıl harekat yaptıklarını gösterecek. Bütün bunlar, iyi bir eğitim ve kondisyon olmadan başarılabilecek şeyler değil. Bunun ötesinde, vatan ve ülke sevgisi buradaki en büyük manevi güçtür" dedi.

Belediye Başkanı Cemal Akın da konuşmasından terörle mücadelenin önemini anlatarak, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 100. yılını kutlamaya hazırlandığımız şu yıllarda Türkiye'nin ileri gitmesini önlemeye çalışanlar ve parçalamaya teşebbüs edenler muvaffak olamayacaktır" şeklinde konuştu.

Vatandaşlar, Kuzey Irak operasyonu ile ilgili 144 fotoğraftan oluşan sergiyi, 28 Mart akşamına kadar gezebilecek.

.
Yayın Tarihi : 25 Mart 2008 Salı 16:15:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?