30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

'Orduzu Gecesi' ilgi gördü

ORDUZU GECESİ İLGİ GÖRDÜ

Aspuzu'da Ramazan Geceleri programı çerçevesinde 'Orduzu Gecesi' düzenlendi.

Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. tarafından organize edilen geceye, Orduzu Belediye Başkanı Cumali Ekin, Hanımınçiftliği Belediye Başkanı Abdulvahap Şerefhanlı, Hasırcılar Belediye Başkanı Mehmet Tav, MÜSİAD Malatya Şube Başkanı Namık Şahin, Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Genel Müdürü Murat Nalçacı ve Orduzu ile Malatya'da bulunan çok sayıda vatandaş katıldı. Malatya Belediyesi Kültür A.Ş. Mehteran Takımı'nın gösterisi ile başlayan program, Kur'an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Orduzu Belediye Başkanı

Cumali Ekin, kısa bir konuşma yaparak, Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a böylesi imkanları belde, ilçe ve belediyelere sağladığı için teşekkür etti. Avukat ve araştırmacı tarihçi Abdulkadir Artan da, sinevizyon eşliğinde Orduzu'nun tarihini anlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Daha sonra Hüseyin Kurtoğlu ve ekibi müzik ziyafeti verdi.

Gecede sahne, Orduzu'nun tarihini anlatan halı, kilim ve halı yastıkları ile donatıldı. Sahnenin bir köşesinde çiğköfte yoğrulurken, diğer köşesinde ise Orduzuluların yerel kıyafetlerini giyen gençler ile bambaşka bir görsellik sergilendi. Yoğrulan çiğköfteler daha sonra izleyicilere dağıtıldı.

ORDUZU GECESİ İLGİ GÖRDÜ
ORDUZU GECESİ İLGİ GÖRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 5 Eylül 2010 Pazar 15:59:03
Güncelleme :5 Eylül 2010 Pazar 16:47:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?