4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Örnek kadın danışma merkezi

Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın Danışma Merkezi'nin Türkiye'de örnek bir proje olduğu bildirildi.

Uçan Süpürge Derneği'nin Başbakanlık İnsan Hakları Başkanlığı ve SHÇEK Genel Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü İlk Adım Projesi'nin Malatya Programına katılmak üzere Malatya'ya Uçan Süpürge Derneği yöneticileri Belediye Başkanı H. Cemal Akın ile birlikte Sümerpark içerisinde düzenlenen Kadın Danışma - Dayanışma Merkezi'nde incelemelerde bulundular.

Uçan Süpürge Derneği Kurucusu Halime Güner, Malatya Belediyesi tarafından yaptırılan Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nin bir benzerini daha şu ana kadar Türkiye'de görmediklerini belirterek, Belediye Başkanı Cemal Akın'a teşekkür ettiklerini söyledi. Güner, "Bu kadar ferah, bu kadar şehrin içinde kıymetli bir yerin kadınlara ayrılması bizim zaten yıllardır hayal ettiğimiz bir şeydi. Bu anlamda çok kıymetli, sizlere çok teşekkür ederiz. Bana kalsa Türkiye'nin Başbakanının açacağı bir yer. Burası gerçekten Pembe Köşk'e benziyor. Bu kadar önemli, bu kadar kıymetli ve kadınlara ayrılmış bir yeri Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın açmasını istirham ediyoruz, bekliyoruz" dedi.

Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezi'nin düzenlenmesi ile ilgili olarak uzmanlarla görüşmeler yaptıklarını ve neticede söz konusu bu yeri düzenlemeye karar verdiklerini belirten Belediye Başkanı Cemal Akın, Kadın Danışma ve Dayanışma Merkezini çok fonksiyonlu olarak düşündüklerini ve içerisinde Bilgi Evi'nin yanı sıra sağlık hizmetlerinin verileceği bir birim, Zabıta ve Sosyal Hizmetler gibi birimlerinde burada hizmet vereceklerini söyledi.

Başkan Akın, "Burası kadınlarımızın çok rahat bir şekilde yaşayabilecekleri bir bina, arkada kendileri için müstakil ayrılmış bahçeleri de olacak. Burada kadınlarımızın rahatsız edilmeleri katiyen mümkün olmayacak. Bir tarafta toplum destekli polisimiz de olacak. yani baba evlerinde oturur gibi huzur içerisinde babalarının ve kardeşlerinin aralarında nasıl huzur içindelerse burada da inşallah kadınlarımız huzur içerisinde yaşayacaklar. Ben buranın açılışı ile ilgili teklifi de Başbakanımıza götüreceğim. İnşallah buranın açılışını kısa bir süre sonra gerçekleştirmemiz mümkün olacak. O zaman eğer vakti de müsait olursa Başbakanımız gerek bu merkezimizi gerek hizmet binamızı açacak diye ümit ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Temmuz 2008 Çarşamba 19:21:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?