4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

OSB'lerde son durum

Malatya Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, Organize Sanayi Bölgeleri'nde sıkıntı olmadığını bildirdi.

Yumrutepe, düzenlediği basın toplantısında, Organize Sanayi Bölgeleri ile enerji desteği hakkında bilgi verdi. Yumrutepe, "Geçtiğimiz aylarda 26 milyon YTL'ye ihale edilen 2. Organize Sanayi Bölgesi altyapısıyla ilgili çalışmalar başlatıldı. İhaleyi alan firma şantiyesini kurdu. Mevsim şartları dolayısıyla bekleniyordu. Bugünlerde çalışmalar başlayacak" dedi.

Organize Sanayi Bölgesi'nin hava alanı yolu devamına kurulacak olan 3. Organize Sanayi Bölgesi’yle ilgili çalışmaların devam ettiğini aktaran Yumrutepe, "Kadastro çalışmaları sürüyor. Tarım Bakanlığı'na ot parası bedeli ödenecek" ifadelerini kullandı.

Akçadağ İlçesi'ne kurulacak olan Mermer İhtisas Organize Sanayi Bölgesi için de toprak koruma projesinin ihale edildiğini, kadastro çalışmalarının önümüzdeki günlerde başlayacağını söyleyen Bayram Yumrutepe, sözü edilen organize sanayi bölgelerinde genelde sıkıntı olmadığını, buraların tamamen hizmete açılmasıyla daha fazla iş, aş ve ekonomiye girdi sağlanacağını vurguladı.

Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, enerji desteğiyle ilgili de şu bilgileri verdi:

"29 Ocak 2004 tarih ve 5084 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkındaki kanun ile 12 Mayıs 2005 tarih ve 5350 sayılı kanun ve en son 5615 sayılı kanun kapsamında 2007 yılı sonuna kadar 51 milyon 128 bin YTL enerji desteği tahakkuku sağlandı. 48 milyon 731 bin YTL hazinece tediye edildi."

Yumrutepe, enerji desteğiyle birlikte toplam 6 bin 503 istihdam artışının sağlandığını vurgulayarak, enerji desteğinden 132 işletmenin yararlandığını kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 21 Mart 2008 Cuma 11:15:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?