3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Osman Marasalı'nın teklifi

İl Genel Meclisi üyesi Osman Marasalı, Yaygın Kasabası'nda yapılması düşünülen barajın hidro elektrik santralı olması durumunda daha verimli olacağını söyleyip meclise önerge verdi.


İl Genel Meclisi'ne verdiği önerge hakkında açıklamada bulunan Saadet Partili (SP) İl Genel Meclisi üyesi Osman Marasalı, "Türkiye'nin en büyük sıkıntısı kaynak sıkıntısıdır. Sattığımız arazilerin ve mülklerin parasını gelir getirici yerlere bağlarsak, Malatya ve Türkiye için faydalı olur. Mesela İl Özel İdareye ait Altın Kayısı Oteli 10 milyon TL'ye satıldı.

Bu para ile Yaygın Kasabası'nda kurulması çalışmaları yapılan baraj, hidro elektrik santralına dönüştürülürse verimli olacağı kanaatindeyim. 20 köyün ve 200 bin ağacın kurtuluşuna vesile olacak baraj projesine, İl Özel İdaresi olarak destek verirsek, DSİ'nin de işini kolaylaştırmış oluruz. Ayrıca teklifim, buraya hidro elektrik santralı yapılarak, böylece hem sulama suyu sıkıntısı giderilecek hem de elektrik üretilmiş olacak"şeklinde konuştu.


Önergesinde diğer partilerden de destek olduğunu söyleyen Marasalı, "Önergemiz komisyonda görüşülmek üzere havale edildi. İnşallah kabul edilir" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 16:21:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?