2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

ÖSS öncesi motivasyon konferansı

Malatya'da Öğrenci Seçme Sınavı'na (ÖSS) girecek öğrencilere Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya Gençlik Kolları'nın organizesiyle 'ÖSS motivasyonu' konulu konferans verildi. 

Belediye konferans salonunda düzenlenen konferans öncesinde, Belediye Başkan Yardımcısı Sırrı Günaydın, AK Parti Malatya Gençlik Kolları üniversite temsilcisi Yunus Aslan, AK Parti Malatya Kadın Kolları Başkanı Emine Akkurt, Malatya İl Başkanı İhsan Koca ve partinin Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) üyesi Öznur Çalık konuşma yaptı. 

Daha sonra Kişisel Gelişim Uzmanı Sıtkı Aslanhan, ÖSS motivasyonu konulu konuşmasını yaptı. Önce velilere hitap eden Aslanhan, hayatın merhalelerini anlattı ve bunlardan ders alınması gerektiğini vurguladı. Hayatın bir imtihan olduğunu söyleyen Sıtkı Aslanhan, "Bugün geçmişe göre daha çok para kazanıyoruz, ancak geçmişe göre daha mutsuzuz. Bugün sağlık imkan ve hizmetleri geçmişe göre daha fazla, ancak geçmişe göre daha fazla hasta var. Aya kadar insanlık gitmiş, ancak komşumuz aç mı tok mu bilmiyoruz" dedi. Öğrencilik hayatının merhalelerinde ÖSS'nin önemli olduğunu kaydeden Aslanhan, "Ancak bu sınavı kazanan, bu kez de üniversiteyi okuyabilme, diploma alma, iş bulma, evlenme, çocuk sahibi olma, sonra ev ve araba alma telaşı ve bir gün de bakmışsınız ki, ömür sona ermiş, yani hayat bir sınav. Bunun için her sınava da hazırlıklı olmalıyız. Önümüzde ÖSS varsa önce ona hazırlıklı olacaksınız. Sonra da hayat sınavına hazırlık yapacaksınız" şeklinde konuştu. 

Konuşmasını esprilerle süsleyip, üniversiteye aday öğrencilerin ÖSS'yi çok büyütmemeleri gerektiğine işaret eden Kişisel Gelişim Uzmanı, "18 Haziran Pazar günü gireceğiniz ÖSS sınavında heyecanlanmamaya çaba gösterin. Sınavda önce sakin olup bildiklerinizi yapın. Zaman kalırsa uğraşı gerektiren problemleri çözün. Cevap kitapçığına kaydırmadan işaretlemeye dikkat edin. Panik yapmayın. ÖSS'nin hayatta her şey olmadığını aklınızdan çıkarmayın" tavsiyelerinde bulundu.
.
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2006 Perşembe 10:33:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Nurhan Kartal IP: 81.215.171.xxx Tarih : 5.12.2006 13:30:14
merhaba sıtkı hocamın o gece ki konferansı süperdi muhteşemdi zaten Sıtkı Aslanhan adını bilenler nasıl bir gece olduğunu tahmin edebilirler.Hocama bizleri böyle bir gecede yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyoruz.Malatyalıların gururusunuz.