4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Oto hırsızlarına gömlek operasyonu

Malatya Emniyet Müdür Yardımcısı'nın makam aracının da aralarında bulunduğu otomobilleri çalıp Şanlıurfa'da parçalayarak piyasaya sürdükleri belirlenen oto hırsızları, düzenlenen "Gömlek" operasyonu ile yakalandı.

Edinilen bilgiye göre, Malatya'da geçtiğimiz günlerde Emniyet Müdür Yardımcısı'nın makam aracı ile birlikte 2 adet otomobili çaldıkları tespit edilen çeteye operasyon düzenlendi. Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği tarafından başlatılan "Gömlek" adlı operasyon sonucunda, Emniyet'e ait makam aracı ile 2 otomobil, Adıyaman'ın Gölbaşı ilçesinde Hüseyin E., Ali A. ve Ali B. adlı şahıslar ile birlikte ele geçirildi. Şebekenin diğer üyesi Ömer S. ise kaçarken kullandığı kiralık aracın kaza yapması sonucu yakalanarak Malatya'ya getirildi. Yakalanan 4 şahsın Emniyet Müdürlüğü'nde verdikleri ifade üzerine harekete geçen polis ekipleri, Şanlıurfa'da hurdacılık yapan ve şebekenin lideri olduğu iddia edilen Mehmet Y. ile yardımcısı olduğu belirtilen Ali B.'yi yakalayarak gözaltına aldı.

Zanlıların, çalınan araçları Şanlıurfa'da kiralanan ahır ve depolarda parçalara ayırarak sahte faturalarla piyasaya sürdükleri belirlendi. Ayrıca, otomobillerin motor ve şase numaralarının silinerek parçalar halinde Fırat Nehri'ne atıldığı tespit edildi.

Olayla ilgili olarak yakalanan Hüseyin E., Ali A , Ali B, Mehmet Y., Ömer S. ve Ali B. adlı şahıslar adli makamlara sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 18:27:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?