4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Otomobil kanala uçtu:1 ölü 4 yaralı

Malatya'da yoldan çıkarak bir eve giren belediye otobüsünün yaralı olarak kurtarılan şoförü hayatını kaybetti.


Malatya'da gece Hacı Ahmet Yesevi Mahallesi, Dilek Yolu üzerinde meydana gelen kazada, Malatya Belediyesi'ne ait Yusuf Bulduk yönetimindeki 44 DF 591 plakalı toplu taşıma aracı, boş olarak garaja giderken yoldan çıkarak karşı şeritteki yolun kenarında bulunan tek katlı eve girmişti.

Kazada depo olarak kullanılan evin bir bölümü yıkılırken, evin tavanı da otobüsün içine girmişti. Otobüs içerisinde sıkışan şoför Yusuf Bulduk, Sivil Savunma ve itfaiye ekipleri tarafından yaklaşık 1 saat süren çalışma sonrasında kurtarılarak Turgut Özal Tıp Merkezi'nde tedavi altına alınmıştı. Bulduk'un tedavi altında iken hayatını kaybettiği açıklandı.


Aynı kazada, kurtarma çalışmaları sırasında otobüsün yanında bulunan Sait Yolcu isimli bir şahıs, başına taş düşmesi sonucunda yaralanmıştı.
Kaza ile ilgili soruşturma sürüyor.

ÖNCEKİ HABER

Malatya'da, buzlu yoldakayarak kanala uçan otomobildeki 5 kişi yaralandı.


Edinilen bilgiye göre, Mehmet Erdem Kızılboğa'nın (24) kullandığı 44 EH 447 plakalı otomobil, buzlu yolda kayarak Derme Kanalı'na uçtu.

Su bulunmayan kanala düşen otomobilin sürücüsü Kızılboğa, otomobilde bulunan Sevim Karataş (30), Furkan Karataş (5), Bülent Kısacık (20), Esin Karataş (7) çeşitli yerlerinden yaralandı. Ambulansla Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralıların sağlık durumunun iyi olduğu belirtilirken, kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

iha
Yayın Tarihi : 24 Ocak 2008 Perşembe 03:10:24
Güncelleme :24 Ocak 2008 Perşembe 11:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mehmet Seyfettin Dasik IP: 193.164.130.xxx Tarih : 27.01.2008 04:05:07

biliyorum o kanali bende malatyaliyim fakat bu haberi ukraynadan okudum ayni yolda az daha bende kanala dusuyordum belediyenin eksik calismasi kanalin kapatilmamasi olume davetiye cikariyor bence daha fazla olum olmadan halk isyana gecmeli