3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Özak: Geç bile kalındı

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, Pazar günü Ağın ilçesinde yapılacak olan Belediye Başkanlığı seçimi öncesi Elazığ'a geldi.


Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ile birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Elazığ Milletvekili Necati Çetinkaya ile Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül de Elazığ'a geldi. Havaalanında Elazığ Valisi Muammer Erol ve kurum müdürleri tarafından karşılanan Bakan Özak ve Genel Başkan Yardımcısı Çetinkaya, VİP salonunda basın toplantısı düzenledi.


Basın toplantısında açıklamalarda bulunan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, mayınlı sahaların temizlenmesinin önemine vurgu yaparken Oktowa Sözleşmesi'ne göre mayınlı sahası olup da temizletmeyen tek ülkenin Türkiye olduğunu belirtti. Çetinkaya, bu konunun 1998 yıllından itibaren işleyen bir süreç olduğunu söyledi. Çetinkaya, "Bu konu bizden önceki iktidarların da konusu idi. Ama şimdiye kadar bir mesafe kat edilmedi. Şimdi deniyor ki, mayınlı sahalar temizlenip şuna verilecek, buna verilecek. Bunların ne kadar yanlış olduğunu vatandaş görecektir. Bilmem İsrail'e yabancılara verilecektir, deniyor. Kesinlikle böyle bir şey yok. Bütün samimiyetimle söylüyorum asılsız, aslı astarı olmayan bilgilerdir. Bir kere bu sabaha karşı çıkan kanunda tek yetkili Milli Savunma Bakanlığı'dır. Bu ülkenin tek çakılını kimseye vermemiz mümkün müdür? Atalarımızın kanları pahasını aldığı vatan topraklarını AK Parti gibi bir parti gözü gibi bu ülkeye bakan gerekirse bu vatan için her şeyini feda edebilecek
AK Parti'nin her ferdinin hassasiyeti herkesin üstündedir" dedi.


Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak ise, eleştirilerin ters taraftan yapıldığını belirterek, iftira ve karalamaların devam ettiğini söyledi. Bakan Özak,"Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne bağlı idi. Aylarca Türkiye satıldı İsrailliler geldi aldı denildi. Çıktık kitap yayınladık. 1934 yıllında Atatürk döneminde 30 hektar yabancılara mütekabiliyetle satış yapılırken biz bunu 2.5'a düşürdük. Muhalefet diyor ki, ülke satıldı. Bir metrekare ne Suriyelilere ne satış var. Ne İsraillilere var. Tüm bunları söyledik, söyledik. Şimdi aynı anlayış, yine iftira ve karalamaya başladı. Bunu hiç kimse yutmuyor, yutmayacak. Yalan çok hızlı gidiyor. Ama doğru onu gelip geçiyor. Ayrıca Oradaki enerji ve petrol araması ile ilgili konuşuluyor. Bunlar Maden Yasası'na bağlı. Burada petrol aramaları 1987'den beri izinli. Kim vermiş, daha önceki hükümetler vermiş? Bunun içinde TPAO da var, en fazla aramayı yapan kurum. Onların hakkı mahfuzdur, zaten devletin yasalarla sahiplenildiği de açıktır. Yani demagoji ve yalanla bir yere gidilmez. Burada mayınlar temizlenmelidir. Hatta 2008 yıllı sonuna kadar stoklardaki mayınlar temizlenmeliydi geç bile kalındı. Suriye temizlemiş biz temizlememişiz. Kimin malını kim den kaçıracağız. Bu aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulanmış hepimizin dedelerinin kanı ile sulanmış toprakları için, vatan hainidir ihanettir. Bunlar çok saygısızlıktır. Çok seviyesizliktir. Bunları yapanlar çok yanlış yapmışlardır. Türk milleti bunun kararını verir" diye konuştu.


Bakan Özak daha sonra Elazığ'da yapımı devam eden olimpik yüzme havuzunu gezerek Ağın ilçesine hareket etti.

iha
Yayın Tarihi : 4 Haziran 2009 Perşembe 14:43:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?