3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Özak'tan demokratik açılım yorumu

Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Demokratik açılım sürecine Sayın Baykal'ın da, Bahçeli'nin de katkısı olması lazım" dedi.


Malatya Belediyesi'ni ziyaretinde basın mensuplarının "demokratik açılım" çalışmalarıyla ilgili sorularını cevaplandıran Devlet Bakanı Faruk Nafiz Özak, "Bu bir proje değil, süreçtir. Belli bir etnik kökenle ilgili açılım olarak adlandırılmaması lazımdır. Avrupa Birliği uyum yasalarını takip ederseniz, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde akla hayale gelmeyecek demokratik açılımlar ve gelişmeler oldu" ifadelerini kullandı.
"Mesela TRT Şeş'i düşünün. Konuşulması dahi düşünülmeyen konulardı. Dil ile ilgili eğitimle ilgili kurslarla ilgili gelişmeler oldu" diye devam eden Bakan Özak, "Bu konuda Sayın Başbakanımız, İçişleri Bakanımızı görevlendirdi. Burada muhatap her kesimdir" ifadelerini kullandı.
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) ve Cumhuriyet Halk Partisi'nin (CHP) bu açılıma destek vermesi gerektiğini söyleyen Özak, şöyle devam etti:
"Demokrasiden hepimizin nasibimizi almamız gerekiyor. Onlar da seçimle işbaşına gelen milletvekili ve genel başkanlarımız ve partilerimizdir. Mutlaka siyasi söylemlerimiz olabilir. MHP'nin de, CHP'nin de ve diğer partiler de, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler de; bu konuda herkesin katkısı gerekir. Hiçbir etnik kökenin temsilcisi hiçbir parti veya kuruluş değildir. Hepsinin merci meclisimizdir. Bütün sorunlar orada çözülecektir. Türkiye bu problemi çözebilecek forma gelmiştir. Bu proje değildir,
bir süreçtir. Bu sürece iyi bakmak lazım. Bu sürece herkesin katkısı olması lazım. Sayın Baykal'ın da Sayın Bahçeli'nin de katkısı olması lazım. Değişik siyasi söylemler olabilir. Ancak konu Türkiye olunca herkesin katkısını ortaya koyacağını düşünüyorum."

iha
Yayın Tarihi : 20 Ağustos 2009 Perşembe 15:09:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?