30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Özal için mevlit okutuldu

TURGUT ÖZAL İÇİN MEMLEKETİ MALATYA'DA MEVLİT OKUTULDU

Türkiye'nin 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal için memleketi Malatya'da Mevlid-i Şerif okutuldu.

Yeni Camii'de öğlen namazı öncesi, Turgut Özal Düşence ve Hamle Derneği ile Malatya Belediyesi'nin organizesiyle okutulan Mevlid'e, Vali Ulvi Saran, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı ve Mehmet Şahin, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Ticaret ve sanayi Odası başkanı hasan Erkoç, Esnaf Odaları birliği başkanı Şevket Keskin, Turgut Özal Düşence ve Hamle Derneği Başkanı Galip Demirel, Özal'ın dönem arkadaşları ve eski bakanlardan Abdulkadir Aksu,

Vehbi Dinçerler, Oltan Sungurlu, Hüsnü Doğan, Ekrem Pakdemirli, Mehmet Keçeciler, Saffer Arıkan Bedük, mesleki ve sivil toplum örgütü temsilmcileri, bazı, dernek, sendika ve oda temsilcileri ile binlerce kişi katıldı.

Malatya Müftüsü Hacı Yusuf Gül'ün konuşmasından sonra mevlid ve ilahiler okundu.

Müftü Gül konuşmasında, "Bu dünyada misafiriz. Nice cumhurbaşkanları ve devlet adamları geçti. Bu dünyada ebedi bir kişi kalacak olsaydı Hz.Muhammed kalırdı. O da bu dünyadan ebediyete intikal etti. Bizler de kalıcı değiliz" ifadelerini kullandı.

Diğer yandan, Malatya Belediyesi görevlileri mevlide katılan vatandaşların üzerine gül suyu serpti.

Bu arada, Turgut Özal'ın vefatının 17.yıldönümü nedeniyle düzenlenen mevlide katılanlar, Malatya doğumlu olan Turgut Özal'la ilgili düşüncelerini belirtirken, Özal'ın Türkiye'ye çağ atlattığını belirttiler.

TURGUT ÖZAL İÇİN MEMLEKETİ MALATYA'DA MEVLİT OKUTULDU
TURGUT ÖZAL İÇİN MEMLEKETİ MALATYA'DA MEVLİT OKUTULDU
İHA
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2010 Pazar 12:47:03
Güncelleme :19 Nisan 2010 Pazartesi 13:23:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?