4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Özel idare gayrimenkulleri masada

Malatya’da, İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısında, Arapgir ilçesindeki İl Özel İdaresi'ne ait gayrimenkulların durumu görüşüldü.

İl Özel İdaresi Salonu'nda İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay'ın başkanlığında sürdürülen toplantıda, Arapgir ilçesindeki İl Özel İdaresi'ne ait, otel, lokanta, kütüphane ve iki adet dükkanın satışı ele alındı.

Arapgir Meclis Üyesi Kamil İnbaşı, sözü edilen gayrimenkulların işletmecisinin, kira karşılığı onarımını önerdiğini ifade edip, satılmasına karşı solduğunu söyledi. Arapgir ilçesinin diğer meclis üyesi Hüseyin Akşahin de, ilçede öğretmenevine ihtiyaç olduğunu, burasının öğretmenevi yapılması, tadilat yapılıp işletilmesi veya en son olarak ise satılmasını önerdi. Meclis üyesi Yunus Kılınç ise, "İnceleme yaptığımızda bu binanın harabe olduğunu gördük. Eğer tadilatı mümkünse yapılıp, becerikli bir işletmeciye kiralanmalıdır" önerisini dile getirdi.

İl Genel Meclisi Başkanı Abdurrahman Atay da, İl Özel İdaresi'ne ait gayrimenkulların satışından yana olmadığını belirterek, "Arapgir ilçemiz kültür varlıkları, yeni Meslek Yüksek Okulu ve bağcılık ile özellikle yaz aylarında nüfusu artan bir ilçemiz. Binaların tadilatının ne kadara mal olacağı hesabını çıkarttıralım ve burasını işler hale getirelim" dedi.

Yapılan oylamada, Arapgir ilçesindeki İl Özel İdaresi'ne ait, otel, lokanta, kütüphane ve iki adet dükkanın satışı veya tadilatı konusunda araştırma yapılması nedeniyle daha sonra ele alınması kararlaştırıldı.

İl Genel Meclisi toplantısı yarın devam edecek.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2008 Salı 16:42:29
Güncelleme :25 Kasım 2008 Salı 18:14:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?