3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Öznur Çalık'tan açıklama

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, "Vagon Onarım Fabrikası cezaevi yapılacaktı, ancak durdurduk" dedi.


AK Parti Malatya İl Başkanlığı'nın haftalık nöbetçi milletvekili uygulamasında bu hafta Milletvekili Öznur Çalık, parti binasında vatandaşları dinleyerek, haftalık çalışmalar hakkında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çalık'tan önce açıklamada bulanan AK Parti İl Başkanı Mustafa Şahin, milletvekillerinin her hafta vatandaşlarla iç içe olduğunu belirterek yapılan çalışmalardan ve performanslarından dolayı milletvekillerine teşekkür etti.


Milletvekili Öznur Çalık, Karayolları Genel Müdürü ile yaptıkları görüşme sonucunda Malatya'nın Doğu girişine sıcak asfaltın önümüzdeki hafta döküleceğini belirterek, çevre yolu üzerindeki İstasyon Kavşağı ile Battalgazi Kavşağı'na yapılacak olan alt geçit projeleri için ihalelerin gerçekleştirildiğini kaydetti. Çalık, İstasyon Kavşağı'ndaki alt geçit projesi konusunda sivil toplum kuruluşları ile de görüşmelerin yapılacağını kaydetti. Çalık, Malatya'nın Batı girişi olan İstasyon Kavşağı ile Beylerderesi arasının yeniden düzenlenmesi ile ilgili çalışmalarında başladığını kaydetti.


Beylerderesi Viyadüğü'nün Nisan 2011'de bitirileceğini belirten Çalık, Malatya Havaalanı'na yapılan yedek pistin bitirilme tarihinin 30 Eylül'e çekildiğini ve bundan dolayı da bu yıl çok önemli bir sıkıntı yaşanmadığı takdirde Malatya'dan hacı adaylarının uçakla kutsal topraklara gidebileceğini ifade etti.


Malatya'ya yapılacak olan hastane projesinin 15 Ekim 2009 tarihinde ihale edileceğini belirten Çalık, hastanenin 640 yataklı olarak ihaleye çıkartılması ile ilgili soruya, "Hastane 8590 yataklı olacak. Sadece 640 yataklı proje şeklinde ihale edildi. Hastane için alternatif tüm yerler incelendi. En uygun yer olarak Şeker Fabrikası alanı seçildi" dedi.


Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin TOKİ'deki yerinde açıldığını ve burası için Sağlık Bakanının da katılımı ile bir açılış töreni düzenleneceğini aktaran Çalık, Malatya kongre ve Kültür Merkezi inşaatı için 2 milyon TL ve Nemrut Yolu yapımı içinde ek 150 bin TL ödenek çıkartıldığını duyurdu.


Vagon Onarım Fabrikası'nın açık veya yarı açık cezaevi olması için Maliye Bakanlığı'ndan Adalet Bakanlığı'na devredileceği konusu ile ilgili bir soruya da Çalık, böyle bir girişimin doğru olduğunu ancak Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a ulaşarak, Vagon Onarım Fabrikası'nın teşvik paketi kapsamında girişimcilere verilmesini talep ettiklerini ve bu talebinde kabul edildiğini ifade etti. Çalık, Vagon Onarım Fabrikası için ortaya atılan cezaevi projesini şuan için durdurulduğunu belirtti.

İha
Yayın Tarihi : 7 Ağustos 2009 Cuma 17:42:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?