4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Öznur Çalık'tan önemli açıklamalar

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık, Malatya'nın sorunları ile ilgili genel bilgiler verdi.

AK Parti Malatya Milletvekili Öznur Çalık basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Karayollarımızdaki durumu milletvekillerimiz ile birlikte Ulaştırma Bakanımız ile görüştük. Yapmış olduğumuz görüşmeler neticesinde özellikle, bu dönem Malatya trafiğinin çok ciddi manada sıkışık olduğunu ve merkezde çevreyolu olarak kullandığımız yolun artık ana yol olduğunu, Malatya'daki yaklaşık 90 bin aracın artık Malatya'ya sığmadığını, dolayısıyla yeni yollar açmaya ihtiyacımız olduğunu ve farklı noktalara da yeni alt geçitler veya üst geçitlerin yapılması gerektiğini sayın bakanımız ile paylaştık. Bakanımıza, yeni çevre yolarının yapılması ile ilgili taleplerimizi ilettik" dedi.

Çalık, daha önce Karayolları Genel Müdürü ile de yaptıkları görüşmeyi de anlatarak, "Genel Müdürümüz, bize yapılan çalışmalarda özellikle güney çevreoylunun Malatya için çevreyolu özelliğini taşımayacağını, batıdan gelenlerin güney çevreyolunu tali yol olarak göreceklerini, bu yolun sadece Beydağı eteklerindeki yerleşim alanlarına yönelik olabileceğini söylediler. Güney çevreyolu ile ilgili olarak bize verilen bilgi bu. Mutlaka, güneye de çevreyolu yapılmasını savunuyoruz. Ama şu anda bu sıkışıklığı aşmak için ne yapmamız gerektiğini sorduğumuzda bize, kuzey çevreyolu projesinin bittiğini, fizibilite çalışmalarının bittiğini, fakat kamulaştırmanın özellikle çok yer ve mekandan dolayı sıkıntıda olduğunu söylediler. Çok ciddi rakamlar ve paralar ifade ediliyor. Ancak, paranın hiç önemi yok, önemli olan Malatya'nın rahatlamasıdır. Diğer illerde Belediyenin uyguladığı bir 18 uygulamasından bahsedildi" ifadelerini kaydetti.

Şeker Fabrikası arazisine yapılması planlanan Devlet Hastanesi projesi ile ilgili olarak da konuşan Milletvekili Çalık, "Malatya'nın 50 yılını programlayacak bir projenin, bireysel bir karar olma ihtimali kesinlikle asla söz konusu değildir. Şeker Fabrikası alanı ile ilgili ilk teklifin, vilayet, Valimiz ve milletvekilleri ile birlikte sayın bakanımıza götürüldüğünü sizlerle paylaşmak istiyorum. Topu vilayete atmıyorum. Şunu söylemek istiyorum, Malatya'ya bir hastane ihtiyacı var. Doğrumudur? Şeker Fabrikası alanın hastane yeri olarak seçilmesi benim yada başka bir milletvekilini özel istemi değildir. Biz, en iyi hizmeti verecek bir bina istedik, sayın bakanımızdan. Sayın bakanda bize arsa bulun, gelin dedi. Biz sayın bakana gittiğimizde 4 tane alternatifli yer götürdük. Götürdüğümüz yerleri de valimiz, teknik ekip ile birlikte çalışarak nereler olabilir diye çıkardılar. Biz sayın bakana haritayı açtığımızda, Beylerderesi'nin ötesindeki İkice Köyü’nde dahil olmak üzere bütün bunlar konuşuldu. Bunlara karar verecek olan kesinlikle eczacı bir milletvekili değildir. Orada karar veren Sağlık Bakanlığı'nın Yapı İşleri Daire Başkanlığı vardır. Vilayetin bu konuda uzmanları vardır. Hiç bir tanesi asla benim uzmanım değildir, bende uzman değilim. Bu konudaki uzman mimar ve mühendislerimiz görüşlerini ilgili kurumlarımızla paylaşır. O yetkili kurumlar bize neticeleri söyler. Şeker Fabrikası alanı, 4 alternatif yer arasında en uygun yer olarak seçildi" şeklinde bilgi verdi.

İnönü Üniversitesi'nin kadro sorunu ile ilgili girişimlerde bulunduklarını belirten Çalık, "Biz Malatya'nın dertleriyle gerçekten dertleniyoruz. İnönü Üniversitesi'nin kadro kanonu için grup başkanlığımıza 6 milletvekilimizin imzası ile teklifimizi verdik. Üniversitenin durumunu Merkez Karar Yürütme Kurulu'nda sayın Başbakanımıza sundum. Sayın Başbakanımız Grup Başkan Vekillerine teklifimizin komisyona ve meclise getirilmesi için gereken talimatları verdi" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2008 Cumartesi 19:00:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?