3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Pancarda fiyat bekleniyor

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, pancarda üreticinin alın terini karşılayacak fiyat açıklanmasını beklediklerini söyledi.


Malatya Şeker Fabrikası'nda 23 Eylül'den itibaren pancarın alınacak olması nedeniyle üreticilerin hazırlıklarını sürdürdüğünü söyleyen Polatbaş, "Geçen yıl pancar alımında dolar derecesine göre 9 ile 11 kuruş arasında kilo da ödeme yapıldı. Ancak, bir yılda gerek mazot ve gerek gübre ile işçilik ücretleri enflasyonun çok çok üzerinde artış gösterdi. Bu nedenle, bu yıl pancar fiyatı açıklanırken bu durumlar göz önünde bulundurulmalı. Üreticinin alın terini karşılayacak fiyat açıklanmasını bekliyoruz"
dedi.
Kendisinin de bir pancar üreticisi olduğunu, ancak fiyat düşüklüğü nedeniyle yıllardır pancar ekmediğini söyleyen Bayram Polatbaş, şöyle konuştu: "Malatya'da 30 bin aile şeker pancarından geçimini sağlardı. Ne yazık ki yanlış politikalar yüzünden bu rakam şu an üç bin civarına düştü."
Malatya Şeker Fabrikası'nın kar eden bir fabrika olduğunu, bu nedenle özelleşmesi veya satılmasının kesinlikle gündeme getirilmemesi gerektiğini belirten Polatbaş, sözlerine şöyle devam etti: "Pancar bitkisi oksijen açısından önemli. Pancarın ayrıca besiciliğe de faydası var. Bu nedenle pancar Malatya'da devam etmelidir. Şeker fabrikası devam etmelidir."

İha
Yayın Tarihi : 2 Eylül 2009 Çarşamba 09:48:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?